Намери ни
To Top

Започна се: НБА отбори бойкотират хотелите на Тръмп

Поне три отбора от НБА спират да използват хотелите на Доналд Тръмп през този сезон, за да не бъдат свързвани с името на новоизбрания президент на САЩ. Резултатите от скорошните избори бяха приети с голяма вълна на недоволство от играчи, треньори и очевидно ръководители в цялата Лига, а това е един от първите ходове, чрез който те застават твърдо зад позицията си.

Далас Маверикс, Милуоки Бъкс и Мемфис Гризлис са трите тима, които според инфромация на ESPN са взели това решение и няма да ползват хотелите на Тръмп в Ню Йорк и Чикаго както досега. Седем други отбора не са направили промяна в плановете си за визитите в тези градове, докато осем от участниците в НБА не са пожелали да коментират къде ще отседнат при гостуванията си на Никс, Бруклин Нетс и Булс.


Решението на Мавс и Бъкс не трябва да е голяма изненада. Съсобственикът на “елените” Марк Ласри и ексцентричният шеф на Далас Марк Кюбън са едни от най-известните поддръжници на Хилъри Клинтън и демократичната партия, които обаче загубиха битката за президентското кресло от Тръмп.

Ощр от категория Баскетбол