Намери ни
To Top

Английските медии за победата на Арсенал срещу Лудогорец в София с 3:2

Отборът на Арсенал победи драматично Лудогорец като гост с 3:2 в мач от четвъртия кръг в група „А“ на Шампионска лига. С успеха тимът от Лондон си осигури място сред осминафиналистите в най-престижния клубен турнир в света.
Тимът от Лондон стигна до победата на стадион „Васил Левски“ с драматичен обрат. Лудогорец поведе набързо с 2:0 в началото на мача, но до почивката Арсенал стигна до 2:2.



Гол на Месут Йозил малко преди края донесе пълният успех за Арсенал.

В Англия определиха Джонатан Кафу за №1 на мача Лудогорец – Арсенал от Шампионска лига

Нападателят на Лудогорец Джонатан Кафу бе определен в Англия за играч на мача Лудогорец – Арсенал от Шампионска лига. В материал за двубоя на „Васил Левски“ „Мирър“ дава най-висока оценка от всички на терена за Кафу – 8.
С по „7“ са оценени от българския шампион за представянето си вратарят Милан Борян, Моци, Паломино, Анисе, Марселиньо, Вандерсон и Кешерю.
От тима на Арсенал най-високи оценки – „7“ са получили авторът на победния гол Месут Йозил, Алексис Санчес и Оливие Жиру.

Daily Mail. Магията на Месут Йозил спаси Арсенал в София

Победата на Арсенал над Лудогорец е отразена и от Daily Mail.
В мач от четвъртия кръг в група „А“ на Шампионска лига Арсенал победи като гост Лудогорец с 3:2. С успеха тимът от Лондон си гарантира място на осминафиналите в Шампионска лига.
В материала си за двубоя на стадион „Васил Левски“ Daily Mail акцентира, че „Магията на Месут Йозил е спасила Арсенал в София“.
Посочва се, че високата класа на германеца е била в основата на обрата, който Арсенал е направил в София и за класирането на тима на осминафиналите в Шампионска лига.
В материала се казва, че началото на мача е било истински шок за Арсенал, след като отборът на Лудогорец набързо е дръпнал в резултата с 2:0 след голове на Джонатан Кафу и Клаудиу Кешерю.
„При първото си посещение в страна, където поклащането на глава означава „да“, вероятно е простено на Арсенал объркването в началото на двубоя и бързото изоставане с 0:2 в много студената нощ в българската столица срещу отбор, който е бил победен с 6:0 само няколко седмици по-рано“, посочва изданието.
Добавя се, че „без първи избор на крайни бранители, мениджърът на Арсенал Арсен Венгер е наблюдавал безпомощно отбранителния хаос, който е погълнал тима му в първите минути“.

Сериозното предимство на домакините обаче не се е задържало дълго, като Гранит Джака е върнал един гол бързо.
Малко преди почивката пък Оливие Жиру се е възползвал от подаване на Аарън Рамзи и е направил резултата 2:2.
Истинската си класа обаче Месут Йозил е демонстрирал след почивката, като в края с впечатляващо изпълнение е гарантирал мястото на Арсенал в следващата фаза на турнира.

The Sun. Магьосникът от Оз: Месут Йозил прати по изумителен начин Арсенал на преките елиминации в Шампионска лига

Победата на Арсенал над Лудогорец в Шампионска лига е отразена и на спортните страници на The Sun.
В мач от четвъртия кръг в група „А“ на Шампионска лига Арсенал победи като гост Лудогорец с 3:2. С успеха тимът от Лондон си гарантира място на осминафиналите в Шампионска лига.
В материала си за двубоя се посочва, че „Мисут Йозил е бил като „Магьосникът от Оз“, като по изумителен начин е донесъл успеха на тима си с гол в края.
Отбелязва се, че играчите на Арсен Венгер са показали характер, връщайки се в двубоя още во почивката, след изоставане от 0:2. „Брилянтът на вечерта е бил изпълнението на Йозил в края, с което Арсенал е стигнал до победното 3:2“.
Посочва се, че „рано Джонатан Кафу е дал аванс в резултата за българите, а много скоро Клаудиу Кешерю е зашеметил Арсенал още повече с втори гол“.
Месут Йозил обаче е взел нещата в свои ръце, а Джака и Жиру са възстановили равенството още до почивката на мача.
Посочва се, че „след почивката Арсенал е натиснал съперника за победата, но упоритите домакини са продължили да се борят, като са стигнали до достатъчно добри положения за гол. Разликата между двата отбора обаче е направила индивидуалните умения на Йозил“.

The Times. Месут Йозил прати с класа Арсенал на осминафиналите в Шампионска лига, след спиращ дъха сблъсък с Лудогорец в София

Победата на Арсенал над Лудогорец на стадион „Васил Левски“ е отбелязана и от The Times.
На спортните си страници изданието отбелязва, че „Месут Йозил с класа е пратил Арсенал на осминафиналите в Шампионска лига, след спиращ дъха сблъсък срещу Лудогорец в София“.
В мач от четвъртия кръг в група „А“ на Шампионска лига Арсенал победи като гост Лудогорец с 3:2. На стадион „Васил Левски“ Лудогорец поведе с 2:0. До почивката обаче Арсенал стигна до 2:2, а малко преди края Йозил използва грешка в отбраната на българския шампион и вкара за 2:2 за гостите.
В материала се отбелязва, че всичко в двубоя се е решила „малко повече от две минути преди края. Тогава германският полузащитник на Арсенал Месут Йозил се е възползвал брилянтно от извеждащ пас, справил се е с двама бранители на Лудогорец, озовали се по задник на земята, и вратаря Милан Борян и е вкарал за 3:2“. Отбелязва се, че „великолепната техника на германеца в този миг до голяма степен е заличила тревожните нотки от по-голямата част от вечерта на „Васил Левски“.

„Мирър“: Арсенал отново стигна осминафиналите в Шампионска лига със стил

Победата на Арсенал над Лудогорец на стадион „Васил Левски“ е водеща новина в спортните страници на „Мирър“.
В обширен материал за драмата на стадион „Васил Левски“ изданието отбелязва, че играчите на Арсенл Венгер отново са показали желязна психика и за пореден път са си осигурили със стил място на осминафиналите в Шампионска лига. Посочва се, че „отборът е избухнал в първата си визита в България“.
В мач от четвъртия кръг в група „А“ на Шампионска лига Арсенал победи като гост Лудогорец с 3:2. Българският шампион поведе с 2:0, като до почивката Арсенал стигна до 2:2, а малко преди края на мача Месут Йозил вкара за 3:2 за Арсенал.
В обширния си материал за двубоя „Мирър“ посочва, че в пореден мач Арсенал стига до обрат, като играчите отказват да се предадат в тежка ситуация.
Посочва се, че избраниците на Арсен Венгер са били шокирани от домакините за минути, като българският шампион е повел с 2:0 в началото на двубоя. Отборът на Арсенал обаче е „отговорил блестящо“, като се е преборил за мястото си на осминафиналите на турнира, а „зашеметяващият“ гол на Месут Йозил е запазил първото място на отбора в групата преди прекия сблъсък с Пари Сен Жермен.
Победа над френския тим в следващия кръг от групата ще гарантира на Арсенал, че ще излезе от групата като победител, което би се случило за първи път от 2011 година насам.
Посочва се, че „както и в първия мач между двата отбора в Лондон, така и в София, Йозил се е оказал бичът за българския отбор“.
В анализа на двубоя се отбелязва, че Арсенал първи са стигнали до опасност, но бързо са били попарени, като Вандерсон се е подиграл със съперника при изпълнение на пряк свободен удар, намирайки Кафу, за когото не е било проблем да вкара за 1:0 за Лудогорец.
Бързо нещата са се влошили още повече за Арсенал, след както „трудният за спиране Кафу за пореден път е успял да замрази в българския студ Киърън Гибс и отбраната на Арсенал“,  давайки възможност на Клаудиу Кешерю да вкара за 2:0.
Арсенал обаче е успял да издържи теста си за характер, като са отговорили впечатляващо на българското предизвикателство.
Гранит Чака бързо е върнал един гол, а до почивката резултатът вече е бил 2:2 с гол на Жиру.
Посочва се, че в началото на втората част на два пъти и вратаря Давид Оспина е трябвало да демонстрира класа срещу Вандерсон. Последната дума в мача обаче е имал Йозил.

Мениджърът на Арсенал Арсен Венгер: На Лудогорец липсва само малко опит на топниво

Мениджърът на Арсенал Арсен Венгер не скри отличните си впечатления от представянето на шампиона на България Лудогорец в двубоя с тима му.
В мач от четвъртия кръг в група „А“ на Шампионска лига Арсенал победи Лудогорец на стадион „Васил Левски“ с 3:2.
След двубоя пред сайта на УЕФА френският специалист каза, че Лудогорец е показал класа, като се е видяло, че единственото, което в момента липсва на отбора е малко повече опит на топниво.
Венгер заяви, че преди двубоя не случайно е предупреждавал, че предстои много тежък сблъсък и мачът в Лондон между двата отбора няма как да се повтори.
Мениджърът на Арсенал заяви, че е останал изненадан от скоростта, която са показали играчите на Лудогорец в първите минути на двубоя. Той поздрави футболистите си за това, че са успели да се измъкнат от сложна ситуация и изоставане 0:2 още до почивката на двубоя.
Специалистът отбеляза и приноса на вратаря Давид Оспина за положителния резултат на тима му, като коментира че в пореден мач се е видяло, че Арсенал разполага с двама вратари от суперкласа.
Мениджърът на Арсенал добави, че след като отборът вече си е гарантирал място на осминафиналите на турнира, трябва и да се пребори с Пари Сен Жермен за първото място в групата.

Ощр от категория Анализ