Намери ни
To Top

Решаващи сблъсъци тази вечер в Шампионската лига

И тази вечер в Шампионската лига предстои да се изиграят някои доста вълнуващи мачове, които могат да опредеялт съдбата на участващите в тях отбори. Няколко тима имат реален шанс още тази вечер да си гарантират класиране за 1/8-финалната фаза на турнира, като за други днес може шансовете им да се изпарят окончателно.

В група “А” Манчестър Юнайтед посреща Бенфика на “Олд Трафорд”, като евентуална победа почти сигурно ще гарантира на “червените дяволи” класиране напред, а за гостите това ще бъде краят на надеждите им. В другия мач Базел приема ЦСКА (Москва), като победа на швейцарците също на практика ще им осигури класиране на 1/8-финал, освен ако Юнайтед не загуби от Бенфика.


В група “В” ключовият двубой ще е между Селтик и Байерн. “Детелините” загубиха с 0:3 в Мюнхен, но изостават само на 3 точки от германския си съперник и с победа днес ще си върнат шансовете за продължаване напред. Нов успех на баварците обаче ще означава, че те почти сигурно ще продължат в следващата фаза. В другия мач Пари Сен Жермен приема Андерлехт и всичко друго освен победа за домакините ще е огромна изненада. Подобен успех пък ще гарантира на парижани класиране на 1/8-финал, освен ако Селтик не победи Байерн.

В група “С” изглежда най-заплетено. Челси и Рома заемат първите две места, като лондончани имат 7 точки, а “Вълците” 5. Двата тима се изправят един срещу друг, като победа за англичаните ще означава гарантирано класиране напред. Този кръг е много важен и за Атлетико Мадрид, който до момента има само 2 точки и няма право на повече грешки в домакинството си на Карабах.

В група “D” Барса може да стане сигурен участник на 1/8-финал, ако спечели гостуването си на Олимпиакос и в същото време Ювентус не допусне поражение от Спортигн в Лисабон. Победа за “бианконерите” пък може да ги класира напред, при положение, че и Барса не допусне загуба.

Шампионска лига, групова фаза, 4 кръг:

Група “А”

Манчестър Юнайтед – Бенфика

МИНУТА ПО МИНУТА
ГЛЕДАЙТЕ МАЧА ТУК!

Базел – ЦСКА (Москва)

МИНУТА ПО МИНУТА
ГЛЕДАЙТЕ МАЧА ТУК!

Група “В”

Пари Сен Жермен – Андерлехт

МИНУТА ПО МИНУТА
ГЛЕДАЙТЕ МАЧА ТУК!

Селтик – Байерн (Мюнхен)

МИНУТА ПО МИНУТА
ГЛЕДАЙТЕ МАЧА ТУК!

Група “С”

Рома – Челси

МИНУТА ПО МИНУТА
ГЛЕДАЙТЕ МАЧА ТУК!

Атлетико Мадрид – Карабах

МИНУТА ПО МИНУТА
ГЛЕДАЙТЕ МАЧА ТУК!

Група “D”

Спортинг (Лисабон) – Ювентус

МИНУТА ПО МИНУТА
ГЛЕДАЙТЕ МАЧА ТУК!

Олимпиакос – Барселона

Ощр от категория Шампионска лига