Warning: getimagesize(https://sportove.net/wp-content/uploads/2017/01/00645540.jpg): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 404 Not Found in /home/sportove/public_html/wp-content/themes/devoe/header.php on line 25
Блестящ Федерер подчини „палача“ на Мъри – Sportove
Намери ни
To Top

Блестящ Федерер подчини „палача“ на Мъри

Носителят на рекордните 17 титли от „Големия шлем“ Роджър Федерер се класира на полуфиналите на Откритото първенство на Австралия. 35-годишният швейцарец, поставен под №17 в схемата, срази с 6:1, 7:5, 6:2 левичаря от Германия Миша Зверев, който на 1/8-финалите сензационно изхвърли от турнира световния №1 Анди Мъри. Федерер си гарантира 41-о участие на полуфинал в турнирите от „Големия шлем“ и достига до тази фаза в Мелбърн за 13-и път.

Федерер записа днес трета победа от три мача срещу 50-ия в ранглистата на ATP германец, като продължава да няма загубен сет срещу този съперник.


Първият сет се превърна в 19-ата минутна лекция на Роджър Федерер, който с отлични минаващи удари наказваше тактиката на съперника си, базираща се на постоянни излизания на мрежата. Четирикратният шампион в Мелбърн Федерер поведе с 5:0 преди Зверев да успее да спечели гейм на свой сервис, но швейцарецът затвори първата част със своя начален удар в седмия гейм.

Във втория сет вече се получи битка. С блестящи ретури, уверена игра на мрежата и малко късмет при една точка Зверев проби на нула в четвъртия гейм за аванс от 3:1. Федерер обаче успя веднага да върне пробива и малко след това изравни за 3:3. При 5:5 Федерер реализира пробив на нула и след това с гейм на 30 сложи край на втория сет, приближавайки се към победата.

В първия гейм на третия сет Федерер имаше точка за пробив, но 29-годишният Зверев се измъкна. В петия гейм обаче швейцарецът спечели подаването на германеца и след това поведе с 4:2. Последва много дълъг гейм, в който братът на младия талант Александър Зверев спаси няколко точки за пробив, но в крайна сметка се предаде и при 5:2 Федерер получи шанс да сервира за победата. Роджър отрази брейкпойнт, но все пак взе подаването си и затвори мача.

На полуфиналите Федерер ще играе със своя сънародник и приятел Стан Вавринка. Поставеният под №4 Вавринка, шампион за 2014 година в Мелбърн, по-рано днес не даде сет на французина Жо-Вилфред Цонга (7:6, 6:4, 6:3). Федерер има 18 победи и само 3 загуби срещу Вавринка, като последният им мач бе на полуфиналите на Финалния турнир на ATP в Лондон през 2015 година, когато Роджър спечели със 7:5, 6:3.

Ощр от категория Тенис


Notice: ob_end_flush(): failed to send buffer of zlib output compression (0) in /home/sportove/public_html/wp-includes/functions.php on line 4558