Намери ни
To Top

Изненадата на сезона ще трови живота на Юве

В предишния кръг Ювентус изненадващо се провали при визитата си на Дженоа и днес ще се опита да се реваншира пред феновете си с убедителна победа срещу Аталанта. Задачата обаче не е никак лесна, защото „бергамаските“ са откритието на сезона в Серия „А“ и се намират в серия от 6 поредни успеха. За последно тимът на Джан Пиеро Гасперини загуби в средата на Септември (0:3 срещу Каляри), а оттогава постоянно се изкачва в класирането и вече е само на 4 точки зад Юве.

Наставникът на „Старата госпожа“ Масимилиано Алегри със сигурност е наясно с проблемите пред неговия тим, а част от тях се дължат на контузиите на основни футболисти.


Ювентус на практика остана без почти цялата си титулярна защита след травмите на Андреа Бардзали, Леонардо Бонучи и Даниел Алвеш. Това означава, че Стефан Лихтщайнер най-после ще получи шанс, а другите бранители срещу Аталанта ще са Меди Бенатия, Даниеле Ругани и Алекс Сандро. „Бианконерите“ нямат да могат да разчитат и на Пауло Дибала, но в предни позиции Алегри има достатъчно голям избор.

Важна фигура ще липсва и за гостите в лицето на Роберто Галярдини, който е наказан. Неговото място в средата на терена вероятно ще заеме швейцарецът Ремо Фрюлер. Марко Спортиело пък ще замени на вратата контузения Етрит Бериша.

Ювентус спечели последните си 23 домакински мача в първенството и е само на два успеха от собствения си рекорд, поставен в периода между август 2013 и декември 2014 година. Аталанта е в серия от 6 поредни загуби при гостуванията си в Торино. За последно тимът от Бергамо измъкна точка в дома на Юве през 2009 година.

Ощр от категория Футбол