Намери ни
To Top

Жиру: Надявам да спечелим, за да се класираме

Нападателят на Арсенал Оливие Жиру заяви, че очаква победа за неговия тим в утрешния двубой с българския шампион Лудогорец. Френският национал се намира в страхотна форма и най-вероятно ще е сред титулярите на Арсен Венгер в сблъсъка на „Васил Левски“.

„Разбира се предпочитам да съм на терена, но се върнах в тима по-късно. След края на Евро 2016 не бях в най-добрата си форма, имах и контузия.


Трябваше ми време да се завърна, но сега съм щастлив, че успях да го направя. Трябва да продължа да тренирам и да играя, подобно на мача срещу Съндърланд през уикенда. Резултатът беше 1:1, аз влязох и помогнах да спечелим. Контузията е вече зад гърба ми и гледам напред. Очаквам с нетърпение утрешния мач и се надявам да спечелим, за да се класираме напред“, заяви Жиру.

Голмайсторът на топчиите разкри, че очаква с нетърпение предстоящия двубой и заради възможността да се изправи срещу бившия си съотборник Клаудиу Кешеру, с който играха във френския Тур през сезон 2008/09. В тогавашния състав на Тур се подвизаваше и още един футболист от настоящия тим на Арсенал – Лоран Косчиелни.

„Надявам се утре и двамата да бъдем на терена. Видяхме се по време на мача между Франция и Румъния на Евро 2016. Той е футболист с много добър ляв крак, много концентриран е в играта, а извън терена е и много добър човек и се радвам, че кариерата му се развива добре и че ще играем в Шампионската лига.“

Ощр от категория Шампионска лига