Намери ни
To Top

Пирин и Верея поделиха точките

Отборите на Пирин 1922 и Верея завършиха наравно 1:1 в Благоевград, като съставите на Стефан Генов и Александър Томаш изнесоха по едно силно полувреме. Попаденията бяха дело на Момчил Цветанов и Александър Башлиев. Така закономерно дойде и хиксът, макар че през втората част орлетата имаха основателни претенции за дузпа.

Още от самото начало на мача футболистите показаха, че на двамата вратари няма да им е скучно.


В петата минута крилото на Пирин Даниел Младенов се оказа на добра позиция, но изстрелът му от движение не намери мрежата зад Иван Караджов. Последва отговорът на играчите на Томаш – Осман Балде, който нямаше ден, направи пропуска на кръга. Халфът от Гвинея се намери на метър пред празната врата, но невероятно би в аут. В 28-ата минута централният нападател на домакините Станислав Костов поиска дузпа от главния съдия Владимир Вълков, но не последва сигнал за такава. Бившият стрелец на ЦСКА претендираше, че е бил подсечен от стража Караджов.

В 35-ата минута дойде ред и на Амаду Сукуна да влезе в очерка за двубоя. Острието на Верея се опита да отбележи с акробатично изпълнение, с каквото преди години французинът Шарл-Едуар Коридон взриви класациите в Шампионската лига. Сукуна обаче нямаше късмет и не успя да намери целта. Пет минути по-късно той отново докосна гола, но Красимир Костов спаси опасния му шут. В 41-ата минута обаче Момчил Цветанов откри резултата. Малкия шивач вкара едно от попаденията на месеца, след като с воле от границата на наказателното поле препарира Костов.

Ощр от категория Футбол