Намери ни
To Top

Две български клиники част от медицинските центрове на FIFA

Спортклиник „Еуровита“ и специализираната болница за активно лечение по травматология, ортопедия и спортна медицина „Проф. д-р Димитър Шойлев“ вече официално са част от FIFA Medical Centres of Excellence. Двете клиники получиха акредитациите си на официална церемония в столичния комплекс „Царско село“ от председателя на медицинската комисия на ФИФА д-р Мишел Д’ Ог. Гости на събитието бяха министърът на младежта и спорта Красен Кралев и президентът на Българския футболен съюз Борислав Михайлов.


Двете клиники станаха единствените на Балканите, приети за членове в голямото семейство на ФИФА. В кандидатстването си те бяха подкрепени от президента на Българския футболен съюз Борислав Михайлов.

„Поздравления за ръководствата на двете клиники. Надявам се, че акредитирането им от страна на ФИФА, ще помогне за развитието на спортната медицина в България. В същото време се надявам в клиниките да има по-малко пациенти, което означава – повече здрави спортисти. Това би могло да се постигне с отличните концепции за превенция на травмите, с които двете клиники разполагат“, заяви президентът на Българския футболен съюз Борислав Михайлов.

„За нас и нашите екипи това е изключително предизвикателство, защото оттук насетне трябва да бъдем още по-взискателни и строги със самите себе си” заяви д-р Иван Василев, директор на спортсклиник „Еуровита”.

„Само 33 са лечебните заведения, които са получили този сертификат на FIFA , което е признание за услугите, високото ниво на нашите специалисти. Като принципал на една от клиниките и пациент на двете съм изключително доволен от това признание, което те получиха. Надявам се, че ще държат високите стандарти през следващите години”, заяви от своя страна спортният министър Красен Кралев.

“ За нас и нашите екипи това е изключително предизвикателство, защото оттук насетне трябва да бъдем още по-взискателни и строги със самите себе си” заяви управителят на спортклиник „Еуровита“ д-р Бисер Бочев, който е лекар на „А“ националият отбор на България.

Ощр от категория Футбол