Намери ни
To Top

Мюлер гони рекорд на Бирхоф срещу Северна Ирландия

Нападателят на Бундестима Томас Мюлер коментира чудесната си форма в националния отбор от началото на световните квалификации, която е в рязък контраст с тази в клубния му тим Байерн Мюнхен през настоящата кампания. 27-годишният Мюлер вкара по два гола за победите с по 3:0 над Норвегия и Чехия, но все още не е открил головата си сметка за баварците от началото на сезона. Освен това той бе подложен на сериозни критики за представянето си на Евро 2016, където не успя да се разпише, а Германия отпадна на полуфиналите от домакина Франция.

„Не знам защо, но когато чуя думите „световно първенство“, нещата са различни за мен.


Просто всичко се получава“, споделя Мюлер, който вече има 36 гола в 80 мача за Германия, 18 от които са отбелязани в 25-те му мача в световни квалификации и финали.

Срещу Северна Ирландия тази вечер Мюлер може да се изравни и дори да задмине Оливер Бирхоф, който има 37 гола за националния отбор и в момента е на 10-о място във вечната ранглиста на голмайсторите. Двата тима се срещат 112 дни след мача им на Евро 2016, който бе спечелен с 1:0 от Германия най-вече заради впечатляващото представяне на Майкъл Макговърн на вратата на островитяните. Германия завърши мача с 28 удара, 90% точност на подаванията и 79% притежание на топката.

Ощр от категория Футбол