Warning: getimagesize(https://sportove.net/wp-content/uploads/2016/02/Premier.jpg): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 404 Not Found in /home/sportove/public_html/wp-content/themes/devoe/header.php on line 25
Още осем треньори от Висшата лига бяха замесени в корупционния скандал – Sportove
Намери ни
To Top

Още осем треньори от Висшата лига бяха замесени в корупционния скандал

Корупционният скандал в английския футбол, който доведе до освобождаването на Сам Алърдайс от поста на селекционер на националния тим на Англия се разраства.

Разследването на The Telegraph замеси още осем настоящи и бивши треньори във Висшата лига. Според информацията те са получавали процент от трансферни сделки.

Представители на изданието са се срещали с футболни агенти, работещи с клубове в Англия, представяйки се за сътрудници на компания от Азия, която е готова да инвестира в играчи.


Сред агентите, с които представителите на The Telegraph са имали разговори е и Пино Паляро, който бе наказан с отнемане на правата за пет години заради скандал с договорени мачове през 2005 година. Той е разказал как един известен треньор пита по време на преговори за трансфер, ще получили ли „своята чаша кафе“, намеквайки за процент от сделката. Друг известен треньор пък поискал да му преведат сума в офшорна сметка.

Паляро, както и още двама агенти – Дикс Прайс и Скот МакГарви разкриват имената на осем бивши и настоящи треньори във Висшата лига, като на петима от тях са платили лично.

Освен това са посочили имената на двама треньори на отбори от Чемпиъншип, които са взимали подкупи.

Ощр от категория Футбол


Notice: ob_end_flush(): failed to send buffer of zlib output compression (0) in /home/sportove/public_html/wp-includes/functions.php on line 4558