Намери ни
To Top

Берое се нареди до Левски и Лудогорец

Ръководството на Берое инвестира сериозна сума в закупуването на модерна система, която е в помощ на треньорския щаб на тима, съобщава „Тема спорт“.

Така старозагорци се наредиха до Лудогорец и Левски, които също от доста време работят с подобни компютърни програми. Те са изключително полезни, защото могат да бъдат използвани както в тренировъчния процес, така и в официалните двубои. Те показват количествен и качествен анализ на всеки един състезател.


Измервани са редица параметри на футболистите – като се започне от навъртените километри по време на мач, направените спринтове, зоните, които е покривал, и се стигне до точността на пасовете и скоростта на подаванията.

Системата влезе в употреба по време на последния мач на отбора – победата с 1:0 над Локомотив (Горна Оряховица). Тя явно помогна на треньора Александър Димитров и помощниците му.

„Благодарение на ръководството на Берое бе закупена една система за анализ на тренировъчния процес. С разрешението на УЕФА я използваме и по време на мачовете. Знам, че в Лудогорец и Левски работят с тези системи“, похвалиха се от ръководството на Берое.В последните години Берое прави сериозни инвестиции в подобряването на материалната база. Изградени бяха няколко нови игрища, които са ползвани от школата на клуба. Идеята е в близко бъдеще да започне работа към изграждането и на общежитие – това е приоритет пред клуба. За догодина се очаква чрез министерството на спорта да бъдат отпуснати средства и за вдигането на нова трибуна на стадион „Берое“.

Ощр от категория Футбол