Намери ни
To Top

Лудогорец ще се учи от ПСЖ и Арсенал

Лудогорец ще се учи от ПСЖ и Арсенал в развитието на детско-юношеската си школа в Разград, съобщава „Тема Спорт“. Ръководството на шампионите ще използва визитите си на богаташите от Париж и артилеристите, за да се запознае отблизо с методиката на работа с подрастващите в двата клуба. Шефът на ДЮШ на „орлите“ Яков Папарков ще има възможност да обмени информация с колегите си във Франция и Англия. Той ще бъде част от делегацията на Лудогорец за пътуванията, тъй като ще е пряко ангажиран с формацията до 19 години, която ще играе в групите на младежката Шампионска лига.


Академията на Арсенал е сред най-добрите на Острова и притежава една от най-силно развитите скаутски мрежи в световен мащаб. Именно „артилеристите“ първи откриха таланти като Сеск Фабрегас, Ектор Бейерин и други, а дори в полезрението на Арсен Венгер в юношеските си години е бил и Гарет Бейл. Очаква се представителите на Лудогорец, сред които да има и треньори от школата, да проведат среща с мениджъра на академията Андрис Джонкър, който има огромен опит в работата с млади играчи. Той е работил в две от топшколите в света – тази на Барселона и на Байерн (Мюнхен). Преди да се присъедини към Арсенал през 2014-а, специалистът е бил част от Волфсбург.

В близките дни от Лудогорец трябва да обявят официално кога ще открият новата част от своята база в Разград. Очаква се това да стане до края на месеца. В момента по комплекса текат довършителни процедури и се планира пускането му в експлотация. Разширението на базата включва 4 игрища с естествено и 1 с изкуствено покритие, като всичките ще разполагат с осветление и дренаж, полигон за тренировка на вратари, тенис корт, нова сграда за съблекални и кабинети за треньорите от академията, както и възстановителен център. Инвестицията е в размер на 15 милиона лева.

Ощр от категория Шампионска лига