Warning: getimagesize(https://sportove.net/wp-content/uploads/2016/04/Vezenkov3.jpg): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 404 Not Found in /home/sportove/public_html/wp-content/themes/devoe/header.php on line 25
Ще приземи ли България словенските „дракони“? – Sportove
Намери ни
To Top

Ще приземи ли България словенските „дракони“?

Мъжкият национален отбор по баскетбол на България ще се опита да превъзмогне лошия старт и загубата от Украйна с 69:79, но тази задача няма да е никак лесна. Съперникът на „лъвовете“ в първото домакинство от квалификациите за ЕвроБаскет 2017 е доста солиден – Словения.

Някогашната югорепублика започна пътя си към първенството на Европа по летящ начин – с убедителна победа със 113:68 над Косово и със сигурност играчите на Игор Кокошков ще са повече от уверени в „Арена Ботевград“.

„Драконите“ са водени от най-голямата си звезда в последното десетилетие Горан Драгич, който идва със самочувствието на доказано име в НБА.


Гардът е част от първенството на извънземните от 2008 година насам, а в момента играе за Маями Хийт. Другите интересни имена в отбора са по-малкият брат на Горан – Зоран, който от новия сезон ще играе за италианския Емпорио Армани, както и Едо Мурич (Банвит), Яка Блажич (Лаборал Куча) и Ален Омич (Гран Канария).

Треньорът Кокошков също има изключителен досег с НБА. Сръбският специалист работи в САЩ от 1999 година, а от 2000 година насам е работил последователно в щабовете на Лос Анджелис Клипърс, Детройт Пистънс, Финикс Сънс, Кливлънд Кавалиърс, Орландо Меджик и Юта Джаз.

Момчетата на Любомир Минчев със сигурност ще искат да се представят по-добре отколкото в Киев. Селекционерът до последно няма да разкрие кой от натурализираните американци ще използва, след като в първата среща заложи на Дий Бост, а не на Джейсън Уошбърн, което позволи на украинците да наложат тотална доминация в подкошието.

Срещата в Ботевград е с начален час 18.00.

Ощр от категория Баскетбол


Notice: ob_end_flush(): failed to send buffer of zlib output compression (0) in /home/sportove/public_html/wp-includes/functions.php on line 4558