Намери ни
To Top

Левски прави отбор мечта

Чутовна селекция за новия сезон в Суперлигата стяга волейболният Левски Бол. Спонсорираният от Гриша Ганчев отбор вече може да се похвали със сериозни трансферни удари. „Сините“ привлякоха скандалния разпределител Георги Манчев. 25-годишният национал, който стана шампион с Добруджа 07 миналия сезон, упорито отричаше, че ще облече синята фланелка, но в крайна сметка го направи.


По-интересното е, че в Левски Бол ще играе и брат му Николай, който завърши годината в Марек Юнион Ивкони. Президентът на Левски Владимир Николов върна в отбора и централния блокировач Теодор Богданов, който се считаше за сигурно попълнение на Монтана. Договор с Левски има и диагоналът Спас Байрев, който направи силен сезон с Арда.

В Монтана кметът Златко Живков успя да осигури на треньора Даниел Пеев национала Николай Къртев. 22-годишният централен нападател стана носител на купата с Нефтохимик 2010, но избра да продължи спортния си път далеч от морето. „За радост успяхме да задържим Златко Косев, продължаваме да търсим още един посрещач“, заяви пред „7 дни спорт“ Даниел Пеев, който е помощник на Пламен Константинов в националния отбор. Монтана със сигурност се разделя с втория си разпределител Стефан Стоянов, който преминава в ЦСКА. В отбора обаче остава националът Любомир Агонцев.

Пред сериозно изпитание с кадрите е изправен и треньорът на Добруджа 07 Мирослав Живков. Напускането на Манчев е поредният удар за него. От миналогодишния състав ги няма подписалият с Перуджа Велизар Чернокожев и Мартин Атанасов, който ще играе в Турция. Шампионите привлякоха разпределителя на Тетевен волей Денимир Димитров и посрещачите Трифон Лапков от Монтана и Мартин Мачкаров от Тетевен. В отбора се завръща и националът Илия Петков, който следваше в Холандия.

Ощр от категория Волейбол