Намери ни
To Top

Пламен Николов: Добрата селекция бе в основата на нашия успех

“Успехът се дължи основно на добрата селекция, която успяхме да направим при картотекирането на отбора за участие в лигата”, заяви пред BeachVolleyball.bg треньорът на Перун (Варна) Пламен Николов след като тимът му спечели историческата първа шампионска титла в Националната отборна лига по плажен волейбол за жени.

“Печелившият ни коз беше привличането на Светла Ангелова & Ирена Мишонова, които за мен са най-добрата двойка в България”, продължи анализа си Николов. “Да, те взеха участие само в една премера, но двете победи, които донесоха на Перун, бяха от стратегическо значение за нас.


Това, че успяхме да картотекираме голяма група от състезателки, ми даде възможност да се абстрахирам от липсата на професионални договори с тях и да варирам състава, без да се допускат служебни загуби, както стана с някои други клубове.”

“Не на последно място, с опита си, Диана Филипова, както и Лора Илиева и Мартина Георгиева-Стоянова, допринесоха за спечелването на ценни точки, които ни дадоха възможност в крайна сметка да оглавим класирането и да станем шампиони”, добави специалистът. “Анализирайки това пилотно първо издание на НОЛ, оптимистичното е, че и в четирите участващи клуба играха и много млади състезателки, което вдъхва надежда за едно добро бъдеще на плажния волейбол в България.”

Ощр от категория Волейбол