Намери ни
To Top

Момчетата до 16 г. се класираха за Junior Davis Cup

Отборът на България за момчета до 16 г. победи Полша и зae 5-о място на Европейската лятна купа, с което се класира за световните финали – Junior Davis Cup.

В последния мач в Льо Туке (Франция) тимът ни с капитан Пресиян Коев се пребори с 2:1 победи. В първия сингъл Адриан Андреев (ТК „Левски”, София) победи Войзчек Марек с 6:4, 6:0, но след това Даниел Михалски се наложи над Леонид Шейнгезихт (ТК „Левски”, София) със 7:5, 4:6, 6:4 и изравни резултата.


В решaващия мач на двойки Андреев и Шейнгезихт спечелиха срещу Марек и Михалски с 6:7(0), 7:5, 10:1. В отбора е и Йоан Георгиев (ТК „Стоянстрой” Пловдив), съобщиха от страницата на Българската федерация по тенис.

Финалите на Junior Davis Cup ще се проведат от 27-и септември до 2-и октомври в Будапеща.

Отборът на за момичета до 16 г. загуби битката за 7-то място на финалите на Европейската лятна купа срещу Украйна. В първия сингъл в Будапеща Цвети Йотова (ТК „Стоянстрой” Пловдив) се отказа при 1:6, 0:1 заради болки в коляното срещу Александра Писарева, а Розалина Юсева (ТК „Дема“, София) загуби с 1:6, 0:6 от Виктория Петренко. В тима е и Гергана Топалова (ТК „Малееви“, София), а капитан е Валентин Димов.

Ощр от категория Тенис