Намери ни
To Top

Стоянов: Беше удоволствие да играем пред такава публика

Вратарят на Лудогорец Владислав Стоянов се изказа ласкаво за публиката на Цървена звезда, въпреки че изпълнителният директор Ангел Петричев разкритикува навиячите.

„Още вчера го казах, че важен мач, който да е нормален, нямаме. Днес се получи пак луд мач, важното е, че излязохме крайни победители и най-важното за нашите фенове, а и за всички българи. Дано да напълнят отново националния стадион, дали в Шампионската лига, дали в Лига Европа.


Смятам, че си пролича. Ние бяхме по-добир и в първия мач. Два гола ни отбелязаха с 3 удара, днес се получи горе-долу същата работа. Ние ги надиграваме тотално. Цялата публика аплодира Кафу при неговия гол. Смятам, че през целия мач показахме, че сме по-добрият отбор. Напълно закономерно продължаваме напред.

Не знам кои отбори може да ни се паднат. Като излязат, може би ще предскажа, тъй като предсказах Звезда. С г-н Петричев го коментирахме жребия, като тръгваше, той искаше Астра, но аз пак излязох късметлията. Беше удоволствие да играем пред такава публика.

Казахме си между края на мача и продълженията, че не трябва да рискуваме, да държим топката, да си изчакахме моментите. Бяхме уморени както ние, така и те. За щастие, се получи рано този шанс и поздравления за моите колеги и Вандерсон, че предрешихме двубоя.

Трябва да погледна на повторение, но от ъгъла по-скоро не е дузпа. Така е преценил. Според мен не, тъй като нито единият, нито другият игра с топката.

Неминуемо това ни помогна, че техен футболист изгониха. Да играеш с човек по-малко пред такава публика и в това тежко време, щеше да е трудно. Но техният футболист изравни статуквото, изпускайки си нервите.

Не смятам, че е било ад на Маракана. В България повечето фенове идват, за да обиждат. Както видяхте, тук 90% от времето хората подкрепяха своя отбор и не обръщаха внимание на нашия. Смятам, че това е правилният подход. Смятам, че тази публика на нас също помогна.”

Ощр от категория Шампионска лига