Намери ни
To Top

Лекарите зачеркнаха Хеан Деса за Марибор

Последното попълнение на Левски Симон Сандберг бе уреден от клуба с права за мачовете от втория квалификационен кръг на Лига Европа срещу Марибор.

Първият от тях е утре от 21:00 часа на стадион „Людски врът“ в Словения. Вчера 22-годишният швед бе картотекиран в УЕФА и ще бъде на разположение на Люпко Петрович. Играчът, който бе привлечен от Хекен, вчера тренира двуразово на „Герена“.



Сутринта той се готви под ръководството на конциционния треньор Роко Перота. Интересното е, че шведът въртеше обиколки със специална маска на един от помощните терени на „Герена“, съобщава „Тема спорт“.

Вечерта той взе участие в изцяло тактическата тренировка. Сандберг със сигурност ще попадне в групата за двубоя. Причината е, че „сините“ имат проблеми в защита – аут заради контузия е Сърджан Лукин, а Александър Александров допреди седмица лекуваше травма и не се намира в оптимално състояние.

Симон Сандберг ще носи фланелката с №23 в Левски. С този номер той играеше във вече бившия си тим Хекен. В понеделник централният защитник, който може да играе и като десен бек, подписа договор със сините за 3 години. Вчера отпаднаха и последните шансове перуанското крило Хеан Деса да пътува за Словения. В понеделник вечерта се появиха надежди, че той ще може да се появи като резерва в Марибор, след като играчът бе подложен на фитнес тест от отговорниците за физическата подготовка Роко Перота и Ясен Екимов. След това обаче Люпко Петрович поиска мнението и на лекаря на отбора д-р Иванов за състоянието на нападателя.

А отговорът на лекаря е бил категоричен – Деса не може да играе утре срещу Марибор. Причината е, че е твърде рисковано и при усложнение на мускулната му травма „сините“ ще го загубят за дълъг период от време. В началото на следващата седмица ще бъдат направени отново пълни медицински изследвания на перуанеца и ако всичко при тях е наред, той пак ще бъде подложен на фитнес тест, който ще покаже дали ще може да играе в среща ma-реванш, която е на 21 юли.

Ощр от категория Тема на деня