Warning: getimagesize(https://sportove.net/wp-content/uploads/2016/07/Toncheva.jpg): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 404 Not Found in /home/sportove/public_html/wp-content/themes/devoe/header.php on line 25
Световна титла за Александра Тончева – Sportove
Намери ни
To Top

Световна титла за Александра Тончева

На завършилото в Лас Вегас, Съединени щати световно първенство по ММА бойците от българския национален отбор извоюваха 1 златен, 2 сребърни и 1 бронзов медали, с което изкачиха България на 3-то място в световната отборна ранглиста. В шампионата участваха над 250 състезатели от 53 страни.

Александра Тончева записа името си в историята, ставайки първия български боец, спечелил световна титла по ММА при аматьорите!

Тончева премина убедително над съпернички от Великобритания, Румъния и Полша и след европейската си титла от 2015 година, показа на всички, че е най-добрата и в света!

Фердун Османов, макар и само на 19 години, показа огромно сърце на истински воин. За 5 дни изигра 5 мача, като в 4 от тях надделя над много корави и далеч по-опитни опоненти.


На финала може би вече умората си каза думата и Питър Рудолф Роутс от Нова Зеландия се възползва от единствената грешка, която Османов  допусна в целия шампионат и успя да му грабне титлата.

Много малко не достигна на Тенчо Караенев да подобри вицешампионското си класирането си от миналогодишното световно.

След победи над бойци от Канада, Исландия и Финландия, Караенев беше надигран от Матю Шихан от Ирландия и след двата си сребърни медала от световно и бронза от Евро 2015, той стана първия българин с 3 медала от големи първенства!
Европейският шампион в тежка категория Даниел Галабаров след две победи над бойци от Нова Зеландия и Австрия, по всеобщо мнение беше ощетен в полуфиналния си сблъсък с французина  Ален Гишар, с което бе лишен от възможността да повтори подвига на Александра и само в рамките на няколко месеца да извоюват Европейска и Световна титла! Дани остана с бронзов медал и с огромната амбиция на Европейското през Ноември да покаже отново, че е най-добрия в тази категория.

Ощр от категория Бойни Спортове


Notice: ob_end_flush(): failed to send buffer of zlib output compression (0) in /home/sportove/public_html/wp-includes/functions.php on line 4558