Намери ни
To Top

Михаил Михайлов е спряган за нов собственик на Левски

Михаил Михайлов е визираният от бившия конституционен съдия Георги Марков нов едноличен собственик на Левски, съобщава „Тема Спорт“. Бизнесменът е родом от Габрово. Предполага се, че от там има връзка с фамилията Вуцови, тъй като е ясно, че Велислав е гласен за връщане на „Герена“, а информациите сочат, че Вили ще е треньор с асистент Тони Велков. Според други версии пък Джуниър ще е спортен директор.


Велислав и Велков бяха тандем и в Ботев (Пловдив), макар и за около 2 месеца. Двамата са в изчаквателен процес, тъй като от клуба искат Люпко Петрович да работи спокойно за битките с Марибор в Лига Европа.

„Левски ще има собственик, който ще излезе с лицето си, той ще е едноличен и ще каже – това съм аз, това са ми парите, това са ни целите. Той е много богат и фин човек“, каза преди няколко дни Георги Марков, дългогодишен член на „синята“ управа.

Михаил Михайлов трябва да придобие мажоритарен пакет акции от сегашните трима собственици Иво Тонев, Александър Ангелов и Николай Иванов. Компанията „Виваком“ има официално афиширани намерения за изкупуване на акции за около 13 милиона лева, след което да стане притежател на около 25 процента от акциите, а Тръст „Синя България“ остава с 10 процента. ФК Левски има и над хиляда дребни акционери.

Общото събрание е насрочено за края на август. Най-късно тогава се очаква да се осъществят и промените по върховете на „Герена“. Наско Сираков ще бъде обявен за президент на клуба, като преди да се стигне до това решение е обсъждано легендарният голмайстор да стане председател на Управителния съвет. Не е ясно какво ще стане със Станислав Ангелов и Андрей Желязков, но сигурно е, че в школата ще има сериозни размествания и нови фигури.

Ощр от категория Футбол