Намери ни
To Top

Генов срещу Ескивъл за последната олимпийска квалификация по бокс

Спас Генов ще се изправи срещу Джонатан Ескивъл на старта на последната олимпийска квалификация по бокс, която е за професионалисти и се провежда във Венецуела. Двубоят на 35-годишния бургазлия и американецът е предвиден за днес от около 19:45 часа. Ескивъл е на 21 години и е висок 193 см. През 2016-а той има 2 победи 6 сериите на WSB, като през април нокау-тира Хасан Саада в третия рунд.


Българинът попадна в долната схема на битката във Варгас при 81-килограмовите. При победа той ще срещне утре на 1/4-фи-нал Ндам Хасан от Камерун, който е поставен под №2 в схемата. Първите трима в крайното подреждане ще спечелят квоти за Рио следващия месец.

Другият ни боксьор на квалификацията във Венецуела – Арман Хакобян (75 кг), се класира директно за 1/4-финалите. Натурализираният арменец ще дебютира в мач за България утре срещу представителя на домакините Хосе Пинто. Венецуелецът е на 25 години и е висок 180 см. Той има две победи през февруари на WSB срещу руснак и аржентинец.

Успех на Хакобян го праща на полуфинал срещу втория в схемата Шек Паскали (Гер) или Богдан Юратони (Рум). В тази категория отново първите трима в класирането вземат визи за олимпиадата.

Ощр от категория Бойни Спортове