Намери ни
To Top

О’Нийл: Ако победим, имаме огромни шансове да продължим

Ирландия се надява на победа срещу Италия в сряда, за да се класира за осминафиналите на Евро 2016 по футбол. Островитяните, които нямат победа на континентален шампионат от 28 години, срещат тима на „Скуадра Адзура“, който вече си гарантира първото място в група „Е“, а селекционерът Антонио Конте възнамерява да даде шанс за изява на повечето от резервите.

Момчетата на Мартин О’Нийл стартираха с равенство 1:1 срещу Швеция, но във втората си среща претърпяха тежко поражение от Белгия с 0:3, докато Италия победи Белгия с 2:0 и Швеция с 1:0.

„Предстои ни много важен мач срещу Италия, който очакваме с нетърпение.


Искаме да изтрием разочарованието от загубата от Белгия, а ако успеем да спечелим, ще получим и отлична възможност да се класираме напред“, заяви О’Нийл.

Специалистът все още не знае дали ще може да разчита на крилото Джонатан Уолтърс, който пропусна мача с белгийците заради контузия на ахилесите.

„Ако има възможност, той ще играе. Ако можем да разчитаме на Джон за около час, би било прекрасно“, коментира асистентът Рой Кийн.

Ирландия постигна единствената си победа на Еврофинали при дебюта си на 12 юни 1988 година с 1:0 срещу големия съперник Англия.

Италианците, обаче, не мислят да предават мача без борба. „Да завършим групата с максимален актив от 9 точки би било прекрасно.- Това ще покаже нашата сила и характер. Искаме победата“, заяви халфът Марко Пароло.

Ощр от категория Футбол