Намери ни
To Top

Селекционерът на Швейцария: Искаме повече от осминафинал

Селекционерът на Швейцария Владимир Петкович демонстрира самочувствие след равенството на отбора си срещу Франция.
В мач от последния, трети предварителен кръг в група „А“ на Евро 2016 отборите на Франция и Швейцария завършиха наравно 0:0 в Лил.
Равенството прати и двата тима на осминафиналите на шампионата.



След двубоя пред сайта на УЕФА селекционерът на Швейцария Владимир Петкович заяви, че очаква от тима повече от класирането за осминафиналите на шампионата.
Специалистът отбеляза, че излизането от групите, което е първо за Швейцария на европейски първенства, е постижение, но това е само първа крачка. Това е била задачата-минимум пред отбора.
за двубоя срещу Франция Петкович каза, че тимът му е стоял добре на терена, като двубоят е бил позитивен за Швейцария.
Селекционерът на Швейцария определи играта на отбора си през първото полувреме като „прекрасна“. Той добави, че като цяло отборът му е можело да се представи и по-добре в атака, но е доволен от играта.
Специалистът обобщи, че когато тимът играе компактно, всичко се получава много по-добри и самите футболисти са се убедили в това.
Владимир Петкович си пожела по-малко индивидуални грешки в следващите мачове. Селекционерът на Швейцария каза още, че вече е ясно, че отборът ще играе в събота следобед в Сент Етиен, като очаква съперника си, като и трите потенциални варианта са добри. Отборът му познава тима на Полша, с който е играл контрола. С Германия пък всичко е ясно, а варианта Северна Ирландия не е притеснителен, въпреки че североирландците са приятната изненада на турнира.

Ощр от категория Тема на деня