Warning: getimagesize(https://sportove.net/wp-content/uploads/2016/06/Pirgov.jpg): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 404 Not Found in /home/sportove/public_html/wp-content/themes/devoe/header.php on line 25
Димитър Пиргов: На Левски не се отказва – Sportove
Намери ни
To Top

Димитър Пиргов: На Левски не се отказва

Димитър Пиргов даде първото си интервю като играч на Левски. 26-годишният защитник, който се обвърза със „сините“ за две години, пристигна от Славия. Преди това носи екипите на родния Пирин (Гоце Делчев) и Чавдар (Етрополе). Ето какво каза пред „7 дни спорт“

Митко, честит трансфер в Левски.


Какви са първите ви думи като футболист на „сините“?

– Благодаря! Много съм щастлив, че станах част от отбора на Левски. Това е един велик отбор. Всеки го знае. Има страхотни фенове. Ако отбор и феновете вървим заедно, Левски ще постигне целите, които си е поставил.

С кой номер ще играете на „Герена“?
– Все още не съм си избрал номер. Днес (б.а., вчера) на тренировката ще стане ясно. За мен това не е от голямо значение. Знаете добре, че номерът не играе.

Много ли мислихте, преди да изберете Левски?
– След като хората от Левски се свързаха с мен, нямах много време за мислене. На Левски не може да откажеш. Веднага реших да приема и съм щастлив, че трансферът е факт.

Кога започнаха преговорите, бързо ли се случи трансферът?
– Всичко стана в рамките на 2-3 дни. Затова и нямах много време за мислене. Чухме се, казаха ми, че имат интерес и да решавам.

Имаше ли други предложения към вас?
– Имаше няколко запитвания. Конкретна оферта имах от един полски клуб от втора дивизия. Реших, че на този етап Левски е най-доброто за мен, и не сбърках.

Защо точно Левски?
– (смее се) Левски е един от грандовете в България, независимо в какво състояние се намира. Почувствах, че това е най-правилното решение и огромна стъпка в кариерата ми.

Имаше ли вариант да останете в Славия?
– Да, имаше и такъв вариант. Договорът ми изтече на 31 май. Водихме някакви преговори с ръководството на Славия. Но след като ми се обадиха от Левски, беше ясно, че ще сменя клуба.

Кой първи ви поздрави за трансфера в Левски?
– Брат ми Илко.

Какво ви каза?
– Пожела ми най-напред да бъда здрав и да вървя само напред с екипа на Левски.

Той е бивш футболист на ЦСКА, вече има ли закачка между вас?
– Не, не, няма закачки. Ние сме различни хора и е нормално всеки да гледа най-доброто за себе си. Неговият футболен път е бил през ЦСКА, а аз сега ще нося екипа на Левски.

Какви са целите ви вече като футболист на Левски?
– Първо отборът и публиката да ме приемат радушно. Стига да съм здрав, ще се раздавам на всяка тренировка и във всеки мач за доброто на Левски. Много се надявам тази година да спечелим титлата, а защо не и Купата на страната.

За първи път ще играете мачове в евротурнирите. По-специални ли ще са за вас?
– Със сигурност ще са по-специални. Ще опитам колкото се може по-бързо да се справя с напрежението и да покажа най-доброто от себе си.

В Левски конкуренцията е много голяма, това притеснява ли ви?
– Безспорно в Левски играят едни от най-добрите футболисти в България. Конкуренцията обаче никога не ме е притеснявала. Колкото е по-силна конкуренцията в един отбор, толкова е по-голяма мотивацията. Това говори добре за Левски. Иначе, каквото зависи от мен, ще го направя, за да съм на терена.

Говорихте ли вече с треньора Люпко Петрович?
– След като подписах договора, се видях с Люпко Петрович и с Асен Букарев. Пожелаха ми успех и най-вече да не се притеснявам.

Идвате в тежък период за Левски без трофеи, как ще се промени това?
– Това само ме мотивира, надявам се и при другите момчета в Левски да е така. Време е да променим лошите факти.

Как ще се справите с напрежението в Левски?
– Левски е такъв отбор, че няма как да няма напрежение. Целите са ясни и всеки мач се излиза само и единствено за победата. Без значение кой е противникът. Нормално е напрежението да го има и трябва да се свиква с него. Даже бих казал, че понякога е по-добре да има напрежение, за да си по-мотивиран

Имате ли познати играчи в Левски?
– Чак близки приятели нямам, но познати – да. Познавам се с Георги Костадинов, двамата Сашовци от Черно море и близнаците Цоневи. Така че имам познати и няма да ми е проблем да вляза по-бързо в обстановката.

В последно време се говори, че футболистите, които идват в Левски, не знаят колко тежи „синята“ фланелка.
– Имам представа какво е Левски. Знам историята и феновете на отбора. Важното е обаче какво предстои. Сигурен съм, че с добри игри ще успея да оправдая очакванията на всички.

Притеснява ли ви това, че в момента Левски има проблеми на високите етажи?
– Мен ме взимат да играя футбол и това мисля да правя. Напрежението в ръководството не е тема, която да коментирам.

Какви ще са целите пред Левски този сезон?
– Целите са ясни – колкото се може по-напред в европейските турнири, титлата и Купата. Винаги максимумът.

Феновете на Левски са много критични, как ще ги привлечете на своя страна сега?
– Идвам в Левски да помогна с каквото мога. Ще дам всичко от себе си и феновете да ме приемат. Бих помолил феновете да бъдат по-сплотени и да подкрепят отбора.

Споменахме брат ви, в семейството ви има ли симпатии към ЦСКА или сега към Левски?
– Не, няма такива неща. Баща ми ме поздрави за трансфера. С майка ми много се радват за мен.

Интересуват ли се те от футбол?
– И двамата се интересуват и следят какво става с мен и с брат ми. Дали играем, как се представяме в отборите си.

Симпатизират ли на определен отбор?
– Не. Предполагам, че симпатизират на отборите, в които играем аз и брат ми.

А вие на кой отбор сте фен?
– В България не съм за никой. В момента съм в Левски и ще защитавам достойно фланелката. Иначе съм фен на Байерн (Мюнхен).

Ощр от категория Анализ


Notice: ob_end_flush(): failed to send buffer of zlib output compression (0) in /home/sportove/public_html/wp-includes/functions.php on line 4558