Намери ни
To Top

Швейцария победи Албания с 1:0 в мач от Евро 2016

Отборът на Швейцария победи Албания с 1:0 в мач от Евро 2016. Двубоят от група „А“ на турнира се изигра в Ланс.
Фабиан Шер в 5-ата минута вкара гола за Швейцария. От 37-ата минута Албания игра с десет души след червен картон за капитана Лорик Цана.



Тимът на Швейцария откри резултата в мача още при първата си възможност в мача.
В 5-ата минута капитанът Фабиан Шер засече с глава топката във вратата на Албания след ъглов удар.
С вина за гола бе и вратаря на Албания Бериша, който не излезе разчетено при центрирането в наказателното му поле.
Последваха още няколко статични положения за тима на Швейцария, които доведоха до опасности пред вратата на Албания.
Постепенно тимът на Албания изравни играта и в 27-ата минута Таулант Джака пропусна добра възможност да изравни.
Най-добрата възможност за Албания за гол през първата част се откри пред Армандо Садику в 31-ата минута. Тогава той бе изведен отлично зад отбраната на Швейцария, но вратаря Зомер спаси.
Пет минути по-късно тимът на Албания остана с десет души на терена, след като капитана Лорик Кана получи втори жълт и червен картон.
С човек по-малко тимът на Албания се прибра в своята половина и затвори играта.
След почивката отборът на Албания започна по-активно, като в 50-ата минута Армандо Садику получи отлична възможност да изравни резултата, след като бе изведен зад отбраната на Швейцария. Вратарят Зомер обаче в последния момент успя да го изпревари и да избие топката.
Швейцарците бързо си върнаха инициативата, като в 67-ата минута Харис Сеферович бе близо до втори гол за Швейцария, но отличния вратар Бериша спаси.
В 81-ата минута отново Бериша бе последна преграда пред Джердан Шакири за нов гол за Швейцария.
Най-доброто положение за гол за Албания в мача дойде в 87-ата минута. Тогава Гаши бе изведен на стрелкова позиция, като вратаря на Швейцария Ян Зомер демонстрира страхотна класа, спасявайки бомбения удар на Гаши.
Двубоят ще се запомни и като първият мач от финали на европейски първенства в историята, в който двама братя играха един срещу друг. Таулант Джака игра за Албания, а Гранит Джака – за Швейцария.
С успеха Швейцария се изравни на върха в групата с тима на Франция, а Албания и Румъния са без спечелени точки след първия кръг в група „А“ на турнира.

Ощр от категория Футбол