Warning: getimagesize(https://sportove.net/wp-content/uploads/2016/06/djaka.jpg): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 404 Not Found in /home/sportove/public_html/wp-content/themes/devoe/header.php on line 25
Брат срещу брата на мача между Албания и Швейцария – Sportove
Намери ни
To Top

Брат срещу брата на мача между Албания и Швейцария

Сблъсък между родни братя и колеги по амплоа ще бележи първия мач от Европейското първенство в Ланс, съобщава електронното издание на „24 часа“.

Днес там ще се срещнат Албания и Швейцария във втората среща от група А, в която са още Франция и Румъния.

Титуляри в този двубой ще бъдат 25-годишният Таулант Джака и по-малкият с година и половина брат Гранит. Първият играе в центъра на полузащитата на Албания, а вторият – в тази на Швейцария.


Така че неминуемо между тях ще има доста сблъсъци.

“Ако албанският треньор нареди на Таулант да играе персонално с мен, със сигурност ще имам много проблеми”, заяви Гранит, който наскоро бе купен от Арсенал за 40 млн. евро. “Да, да получим червени картони още във 2-ата мин”, бе майтапчийският отговор на Таулант на въпроса дали има някаква закачка между двамата преди двубоя. “Шегата настрана. Имаме бас, но ще го разкрием после”, каза още Таулант.

Той е категоричен, че ще има здрави единоборства с по-малкия си брат, но те ще бъдат в рамките на феърплея.

За албанците това ще бъде първо участие на голямо първенство. Като всеки дебютант голямото желание на отбора е да не остане в миманса, а да се запомни с нещо на Европейското. Главният коз на албанците е тяхната борбеност, граничеща на моменти с грубост.

В титулярния състав на Швейцария пък ще има само трима автентични представители на алпийската държава. Това са капитанът Щефан Лихтщайнер, вратарят Ян Зомер и Фабиан Шер. Всички останали са деца на преселници.

Ощр от категория Футбол


Notice: ob_end_flush(): failed to send buffer of zlib output compression (0) in /home/sportove/public_html/wp-includes/functions.php on line 4558