Намери ни
To Top

Шокираща новина за българския спорт! Един от най-големите ни шампиони избра да се състезава за чужда страна

Сливналийката Бетина Темелкова, която се счита за най-перспективната българска джудистка, ще се състезава за държавата Израел. „Благодаря на спортното училище, на община Сливен и на целия град за подкрепата досега“, заяви Бетина на специална пресконференция. Тя бе избрана за спортист на Сливен преди две години, а има шампионска титла, олимпийска титла при младежите и десетки медали от най-престижните състезания по света.

„Основната причина за решението на Бетина е отношението на Българската федерация по джудо към нея и други млади спортисти“, заяви Лъчезар Темелков, изпълнителен директор на спортна академия „Ставен“, където се състезаваше Бетина.


Той подчерта, че федерацията е отказала да командирова личните треньори на спортистите за лагери и състезания. Стигна се до там, щото целият ни национален отбор от 11 души да не вземе дори 1 победа на последния турнир в Австрия за европейската купа, а индивидуалните състезатели да вземат медал и победи. На всичко отгоре в една федерация с бюджет 1,2 милиона лева олимпийските надежди се хранят по пейките, а храната им е в найлонови торбички. Това е срамно и аз призовавам спортния министър да се намеси и да види как се изразходват средствата, дадени от неговото министерство, във федерацията по джудо“, каза Лъчезар Темелков.

Той разкри, че други двама млади джудисти от България се готвят за трансфери в други страни. Единият е Денислав Иванов, който чака да навърши 18 години и най-вероятно ще замине да се състезава за Австрия, а другият е Валентин Алипиев, който се гласи за Германия. Това е резултат от отношението на нашата федерация към елитните ни млади спортисти, бе категоричен Лъчезар Темелков.

Източник: Стандарт

Ощр от категория Акценти