Намери ни
To Top

Уест Хям ще наложи пожизнена забрана на феновете, атакували автобуса на Юнайтед

Ръководството на Уест Хям планира да наложи пожизнена забрана да посещават мачовете на клуба на феновете, които снощи атакуваха автобуса на Манчестър Юнайтед преди началото на мача между двата отбора.

Запалянковци замеряха возилото с бутилки и най-различни предмети. Манчестър Юнайтед поиска началото на срещата да бъде отложено с 45 минути и молбата им бе удовлетворена.

Видео с инцидента бе пуснато в интернет от атакуващия полузащитник на „червените дяволи“ Джеси Линдгард.


От него се вижда, че футболистите не са се уплашили особено от атаката и по-скоро се забавляват. Срещата завърши с победа на „чуковете“ с 3:2.

„Това бе една невероятна вечер, изпълнена с невероятни моменти пред очите на невероятни запалянковци. 99% от феновете се държаха прекрасно и значително помогнаха на отбора. Получихме хиляди съобщения от запалянковци, които се гордеят от това, че са станали част от историческата вечер. Въпреки това ние знаем, че някои привърженици са се държали неправилно, атакувайки автобуса на Манчестър Юнайтед. Това е недопустимо и ние ще си сътрудничим с полицията, с цел тези хора да бъдат идентифицирани и пожизнено да им забраним да посещават футболни мачове“, се казва в съобщението на Уест Хям.

Ощр от категория Футбол