Warning: getimagesize(https://sportove.net/wp-content/uploads/2016/05/Prepelica.jpg): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 404 Not Found in /home/sportove/public_html/wp-content/themes/devoe/header.php on line 25
Лудогорец с ултиматум към Андрей Препелица – Sportove
Намери ни
To Top

Лудогорец с ултиматум към Андрей Препелица

Лудогорец е поставил ултиматум на Андрей Препелица. Полузащитникът е имал среща с ръководството, на която му е било съобщено, че до края на шампионата ще се бори за оставането си в отбора. 30-годишният румънец пристигна в Разград през миналото лято като свободен агент, след като договорът му със Стяуа изтече. Хората по високите етажи в Лудогорец имаха големи очаквания към халфа и смятаха, че той ще се превърне в така търсения класен партньор на Светослав Дяков в средата на терена, но това засега не се случва.


На този етап от сезона Препелица по никакъв начин не оправдава не само трансфера си, но и възнаграждението си от 450 хиляди евро на година. Заплатата му излезе наяве в румънските медии няколко дни след официалното му привличане от „зелените“. Договорът на играча е до лятото на 2017 година. Въпреки че е един от най-скъпо-платените в Разград, а и въобще в „А“ група, бившият капитан на Стяуа не убеждава с изявите си и е твърда резерва на далеч по-ниско котиращия се Лукас Саша. Бразилецът е далеч от класата на Дяков, но до момента се представя на ниво, като компенсира липсата на определени качества с повече борба.

Самият Препелица също има претенции към Лудогорец. Те са свързани с треньора Георги Дерменджиев. Според него специалистът не му дава достатъчно голяма възможност за изява, което му пречи да намери най-добрата си форма. Той има едва 4 мача след Нова година и общо 22 през кампанията, като е престоял само 1011 минути от възможни 1980. В не малка степен халфът смята, че и това му е коствало място сред избраниците на селекционера на Румъния Ангел Йорданеску. Препелица не бе в състава на северната ни съседка за контролите с Литва и Испания през март, които бяха и една от последните репетиции преди европейското първенство във франция. На практика в момента шансовете на Андрей да осъществи мечтата си да играе на финалите са илюзорни. Не така стоят нещата с Клаудиу Кешеру и Козмин Моци, които засега попадат в разширения списък на Йорданеску, съобщава „Тема Спорт“.

Ощр от категория Трансфери


Notice: ob_end_flush(): failed to send buffer of zlib output compression (0) in /home/sportove/public_html/wp-includes/functions.php on line 4558