Намери ни
To Top

ЦСКА започва основна реко­нструкция на Сектор „В”

ЦСКА започва основна реконструкция на Сектор „В” през лятото, съобщава „Тема Спорт“. Трибуната ще бъде напълно обновена, с което ще се сложи край на козметичните ремонти по стадиона в последните няколко години. Това ще се направи по изрич­ното настояване на благоде­теля на клуба Гриша Ганчев, който иска да превърне „Ар­мията“ в модерно изглеждащо съоръжение. С този ход той препотвърждава и дългосроч­ните си намерения, свързани с „червените“.


За Сектор „В” вече е изготвен проект. През тази про­лет комисията по лицензиране на стадионите установи доста нарушения в сектора и той бе спрян от експлоата­ция, за да се отстранят. „Ар­мейците“ направиха нужните ремонти и очакват буквално до часове официално позволе­ние от общината, с което отново ще имат правото да отворят трибуната. Тя ще е на разположение за реванша с Берое за Купата на 20 април.

На реконструкция ще бъде подложен и секторът за гос­ти (Б), където наред с редица други изменения ще бъдат сложени и седалки.

Освен дейностите по три­буните „червените“ ще поста­вят и ново тревно покритие на „Армията“. Старото не е сменяно изцяло от над 25 го­дини. Подмяната ще започне още след реванша с Берое за Купата – от 21 април. Така ЦСКА ще избира между три стадиона, на които да доиграе домакинските си срещи в остатъка от сезона – „Васил Левски“, „Славия“ и „Локомо­тив“.

Дейностите по базата на „армейците“ обаче няма да се изчерпят само с реконструк­цията на двата сектора и но­вото тревно покритие на стадиона. „Червените“ започ­ват и изграждането на три терена в Панчарево. В момен­та има само един, който е го­ден за експлоатация, но трев­ното му покритие е в лошо състояние и не върши работа на отбора. За капак в базата цари и пълна разруха. На това обаче ще бъде сложен край и „армейците“ се готвят да пре­образят изцяло Панчарево. Клубът очаква да получи пъл­но съдействие и разрешения от Министерството на спорта за планираните ремонти.

Ощр от категория Футбол