Warning: getimagesize(https://sportove.net/wp-content/uploads/2016/03/Петев41211.jpg): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 404 Not Found in /home/sportove/public_html/wp-content/themes/devoe/header.php on line 25
Петев със сензационен ход! Нов чужденец дебютира за България – Sportove
Намери ни
To Top

Петев със сензационен ход! Нов чужденец дебютира за България

Следващият чужденец, който селекционерът Ивайло Петев иска да включи в националния отбор, никога не е стъпвал по терените на „А“ група, съобщава „Меридиан мач“. От БФС усилено работят по уреждането на разрешение от ФИФА за използването на нападателя на Щутгарт Борис Ташчи. Гигантът, който през този сезон има 5 мача за тима от Бундеслигата, е с български корени и има наш паспорт, макар че е роден и израснал в Украйна. Таранът е записал участия за всички юношески формации на бившата съветска република, но не е играл за мъжете.


Той вече е дал съгласието си да се състезава за „лъвовете“ и от БФС ще го изпратят в писмен вид в световната футболна централа заедно с останалите документи в подготвяния пакет.

Лично президентът на нашата централа Борислав Михайлов преговаря с колегата си от украинската футболна федерация Андрий Павелко да разреши Ташчи да играе за нашия тим, след като не може да се пребори с конкуренцията на Ярмоленко, Селезньов, Зозуля и Коноплянка. Индикациите са, че украинците няма да правят спънки в тази посока. Тяхното „да“ се налага, тъй като Борис е получил български паспорт, след като вече е записал участие за национален състав на „синьо-жълтите“. В БФС са оптимисти, че ще успеят да уредят документите на нападателя и той ще може да дебютира на турнира „Кирин Къп“ в Япония, на който ще участваме в началото на юни.

Ощр от категория Тема на деня


Notice: ob_end_flush(): failed to send buffer of zlib output compression (0) in /home/sportove/public_html/wp-includes/functions.php on line 4558