Warning: getimagesize(https://sportove.net/wp-content/uploads/2016/03/Barca-Real.jpg): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 404 Not Found in /home/sportove/public_html/wp-content/themes/devoe/header.php on line 25
Грандиозен успех за Везенков и Барса – Sportove
Намери ни
To Top

Грандиозен успех за Везенков и Барса

Александър Везенков и Барселона триумфираха в “Ел Класико” в Топ 16 на Евролигата. В своята “Палау Блауграна” българинът и отборът му надделяха над Реал Мадрид със 72:65 в испанското дерби на група Ф на втория етап в най-силната клубна надпревара на Стария континент. Двата отбора имат по 6 победи и 5 загуби, като делят 3-4-то място в този поток.

206-сантиметровото тежко крило се включи в игра за Барселона в края на първата част, като се застоя на паркета 5 минути.


20-годишният ни национал даде всичко от себе си срещу съперник от класата на Андрес Ночиони, като завърши с 1 асистенция и 1 открадната топка, но не успя да се разпише. От неговите съотборници Стратос Перпероглу отбеляза 20 точки. Томас Саторански наниза 17.

Густаво Айон бе най-резултатен за Реал Мадрид с 16 точки и 7 борби. Фелипе Рейес добави 11 и 4 борби. Гардът Руди Фернандес се завърна на терена след тримесечна пауза заради дискова херния, като остана 19 минути на паркета и приключи двубоя с 2 борби и 2 асистенции, но без отбелязана точка.

Гостите стартираха сковано, с успеваемост в стрелбата от средно-далечно разстояние през първите 10 минути – 1/13, а Барса се възползва и поведе с 25:4. През втория период Реал Мадрид увеличи оборотите, но трудно намираше начин да спре атаките на Томас Саторански и Стратос Перпероглу. Чешко-гръцкото дуо държеше Барса на лидерска позиция – 40:28 след 20 минути.

След паузата Реал Мадрид се събуди и чрез серия от 10-0 в края на третия период се върна в двубоя за 51:52. Тройка на Джейси Каръл изведе „Белия балет“ напред с 54:52 в началото на последната четвърт, но Барселона отговори с няколко успешни акции на Брад Олсън и Перпероглу, за да си върне лидерството и до края издържа на натиска.

На 23 март Александър Везенков и колегите му ще се изправят срещу Лаборал Куча, а два дни по-късно Рела Мадрид гостува на Олимпиакос.

Ощр от категория Баскетбол


Notice: ob_end_flush(): failed to send buffer of zlib output compression (0) in /home/sportove/public_html/wp-includes/functions.php on line 4558