Warning: getimagesize(https://sportove.net/wp-content/uploads/2016/02/sfh.jpeg): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 404 Not Found in /home/sportove/public_html/wp-content/themes/devoe/header.php on line 25
Среща между представители на Зонален съвет – Пловдив и клубовете от югоизточната „В“ група – Sportove
Намери ни
To Top

Среща между представители на Зонален съвет – Пловдив и клубовете от югоизточната „В“ група

Представители на клубовете от югоизточната „В“ група участваха в работна среща с ръководството на Зоналния съвет – Пловдив, посветена на предстоящото начало на пролетния дял от шампионата. На срещата с клубовете присъстваха заместник изпълнителният директор на Българския футболен съюз Павел Колев, както и президентът на Аматьорската футболна лига Румян Вълков.

Председателят на Зоналния съвет Димитър Енчев направи анализ на изминалия дял от есенния дял на шампионата, включващ общо 153 срещи. В първенствата на Зонален съвет – Пловдив през есента са взели участие 230 отбора, а всеки уикенд над 5000 футболисти от всички възрасти вземат участие във футболни срещи.


През новия дял от първенството ще продължи тенденцията, част от срещите да бъдат обслужвани от рефери от професионалния футбол, които са на разположение на Съдийската комисия на ЗС-Пловдив в съответния кръг.

Един от акцентите на работната среща бе свързан с провеждащото се за първи път през този сезон първенство за юноши U15, като повечето клубове определиха участието в него, като полезно за развитието на младите футболисти от региона. През следващите месеци в Бургас и Пловдив ще бъдат проведени срещи, касаещи развитието и проблемите на първенството за юноши U15.

На срещата бяха обсъждани и темите, свързани със сроковете за картотекиране, нормативните документи, финансирането на аматьорските клубове в отделните общини и участието на националния отбор за аматьори в европейски квалификации.

Ощр от категория Акценти


Notice: ob_end_flush(): failed to send buffer of zlib output compression (0) in /home/sportove/public_html/wp-includes/functions.php on line 4558