Warning: getimagesize(https://sportove.net/wp-content/uploads/2016/02/00175309.jpg): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 404 Not Found in /home/sportove/public_html/wp-content/themes/devoe/header.php on line 25
Левски подаде жалба срещу БФС и 9 клуба в Спортния арбитражен съд в Лозана – Sportove
Намери ни
To Top

Левски подаде жалба срещу БФС и 9 клуба в Спортния арбитражен съд в Лозана

“Левски” изпълни запланувания ход в борбата за връщането на стария вариант на класирането на “А” група и подаде жалбата срещу решението на БФС в Спортния арбитражен съд в Лозана.

След изваждането на “Литекс” от елита бяха отнети точките, спечелени срещу “оранжевите”, и “сините” вече изостават с 5 т. от лидера “Лудогорец”, с който бяха с равен актив. От “Герена” подадоха жалбата, след като от БФС не пожелаха да подпишат предложеното от клуба арбитражно споразумение, за да може независима институция да разгледа казуса.


Като мотив за това от централата обявиха, че “Левски” има право да се обърне за ревизия на решението на спортно-техническата комисия към съда в Лозана на базата на устава на ФИФА.

“Само от БФС да не оспорят юрисдикцията на КАС, след като вече казаха, че “Левски” има право да се жалва в Лозана на база устава на ФИФА, защото това би се приело за изключително недобросъвестно поведение и подвеждане”, коментира в профила си във фейсбук Георги Градев. Специалистът по международно спортно право защитава интересите на “Левски”.

Освен срещу БФС жалбата на “сините” е и срещу останалите 9 клуба в елита. “Сините” нямат претенции към тях, но са длъжни да предприемат процесуални действия, тъй като правилата го изискват. По този начин КАС е уведомен, че в случая може да има засегнати страни. Ако “Левски” не бе завел дело срещу останалите отбори, нямаше никакъв шанс да спечели, дори и да е напълно прав.

На 21 февруари пък “сините” ще гостуват на “Лудогорец” от 15,30 вместо първоначално обявения час – 16.

Източник: 24 часа

Ощр от категория Футбол


Notice: ob_end_flush(): failed to send buffer of zlib output compression (0) in /home/sportove/public_html/wp-includes/functions.php on line 4558