Намери ни
To Top

Реал победи Гранада със страхотен гол на Модрич

Реал Мадрид победи трудно предпоследния в класирането Гранада с 2:1 като гост в последния неделен мач от 23-и кръг на испанския шампионат.

Карим Бензема откри резултата след половин час игра, а след още 30 минути Гранада възстанови равенството с попадение на мароканския нападател Юсеф Ел-Араби, за радост на близо 18 000 зрители по трибуните.

Реал все пак успя да вземе трите точки, благодарение на гол на Лука Модрич пет минути преди края на редовното време. Барселона е лидер в класирането с 54 точки от 22 мача, Атлетико Мадрид е втори с 51 т.


(23 срещи), Реал е трети с 50 (23 срещи).

Треньорът на Реал Зинедин Зидан след мача изрази възхищението си от гола на Модрич, който се разписа с мощен изстрел извън границите на наказателното поле.

„Модрич вкара страхотен гол и ни донесе трите точки. Радвам се за него. Той трябва да стреля по-често, защото има добър удар. Относно мача, важно е, че бяхме гости и запалянковците подкрепяха домакините. Нормално е навън да е по-трудно, отколкото в къщи. Най-важното е, че взехме трите точки. Гранада разполага с добри футболисти и на свой терен те затрудняват съперниците. Не сме и очаквали да е лесно“, обяви Зидан.

Ощр от категория Футбол