Намери ни
To Top

Играчите на Литекс разбират съдбата си днес

Футболистите на Литекс се събират днес на обед в Ловеч, за да разберат бъдещето си в тима. Ръководството ще проведе разговор с играчите, като ще ги запознае с намеренията си след изваждането на отбора от А група.

Според запознати пред състезателите има няколко варианта. Тези, които изразят желание да останат, ще заминат утре за лагера в Испания.


Там евентуално, ако бъдат харесани, може да бъдат продадени в чужбина. Друга опция е преминаване в ЦСКА, а трета е подсилване на дублиращия отбор, който ще продължи участието си в Б група. Последен вариант е разтрогване на договор, но до него е малко вероятно да се стигне.

Източници от Ловеч твърдят, че шефовете са решени да задържат голяма част от футболистите и да продължат участие в Купата на България, където са на полуфинал. За да не губят игрови ритъм, те ще играят за втория тим в Б група и ще си получават редовно възнагражденията. Засега начело на ловчанлии остава Стамен Белчев, който заедно с Евгени Колев и Ивайло Иванов води отбора по време на лагера в Гърция. Литекс вече изигра и една контрола, като победи с 4:0 третодивизионния Свиленград.

Ощр от категория Футбол