Намери ни
To Top

Америка потъна в траур! Майкъл Джордан е съкрушен от смъртта на…

Америка и баскетболния свят са в траур, след като трикратният шампион с Чикаго Булс почина. Родом от Бруклин, Ню Йорк, той бе част от треньорския щаб на Фил Джексън при първите три титли на „биковете“ между 1991 и 1993 година и бе с основен принос за добрата защита на Булс, като точно тази част от играта бе негова специалност. Медиите в САЩ съобщиха, че Джони Бак почина на 91-годишна възраст.

Покойният специалист има 28 сезона като старши-треньор в колежанския баскетбол – начело на Фордъм и Пен Стейт, а освен това четири сезона е бил начело на Голдън Стейт Уориърс в НБА, постигайки 95 победи и 172 загуби.


Треньорската му кариера продължава впечатляващите 56 години, като именно той бе един от най-големите любимци на легендарния Майкъл Джордан. „Въздушния“ заяви, че за него Бак е бил повече от просто треньор.

„Той ме окуражаваше, работеше допълнително с мен и ми помогна да подобря играта си още повече. Съмнявам се, че без него щяхме да спечелим първите си три титли. Той не бе просто треньор. Той бе един прекрасен приятел. Изключително тъжен съм от тази вест“, коментира тъжната новина легендата на баскетболната игра.

В НБА Бак е работил като асистент и за Голдън Стейт, Шарлът Хорнетс и Вашингтон Уизърдс, където отново работи с Ем Джей.

Информация: Спортал

Ощр от категория Баскетбол