Намери ни
To Top

Ливърпул и Арсенал изнесоха мача на сезона (видео)

Отборите на Ливърпул и Арсенал завършиха при резултат 3:3 в мач от 21-я кръг на английското първенство. Това спокойно може да бъде наречен Мача на сезона във Висшата лига до момента.

Головият спектакъл започна в 10-ата минута, когато след грешка в отбраната на гостите бразилският национал Роберто Фирмино даде преднина на Ливърпул. Радостта на „червените” обаче бе твърде кратка.


Четири минути по-късно уелсецът Аарън Рамзи изравни за 1:1 след подаване на Джоел Кепбъл.

В 19-ата минута Роберто Фирмино получи топката от Джеймс Милнър и със страхотен шут от далечна дистанция прати топката в мрежата зад Петър Чех за 2:1. Мърсисайци обаче отново не можаха да се порадват дълго. В 25-та минута Месут Йозил изпълни корнер, топката беше отклонена леко от Оливие Жиру и мина между краката на Симон Миньоле за 2:2. Така белгиецът получи куриозен гол почти от корнер. Две минути по-късно Жиру изпусна невероятно положение на празна врата, отигравайки топката по-скоро като защитник.

В продължението на първото полувреме Ливърпул отново можеше да поведе, след като Фирмино получи топката пред наказателното поле, обърна се и шутира, но кълбото кацна на напречната греда.

След почивката в 55-ата минута „топчиите” направиха пълен обрат в мача, след като в наказателното поле на домакините се получи разбъркване и Оливие Жиру се разписа за 2:3. Впоследствие гостите се отдръпнаха в защита, а настойчивостта на мърсисайдци даде резултат в последната 90-а минута, когато Бентеке свали топката с глава и Джо Алън с воле огорчи Петър Чех за крайното 3:3.

След този мач Арсенал е на първо място във временното класиране с актив от 43 точки, Ливърпул е на девета позиция с 31.

Резултати от останалите мачове във Висшата лига:

Челси – Уест Бромич  2:2

Манчестър Сити – Евертън 0:0

Саутхемптън – Уотфорд 2:0

Стоук Сити – Норич 3:1

Суонзи – Съндърланд 2:4

Тотнъм – Лестър 0:1

Ощр от категория Тема на деня