Warning: getimagesize(https://sportove.net/wp-content/uploads/2016/01/Platini11.jpg): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 404 Not Found in /home/sportove/public_html/wp-content/themes/devoe/header.php on line 25
Платини ще се бори само за изчистване на името си – Sportove
Намери ни
To Top

Платини ще се бори само за изчистване на името си

Президентът на УЕФА Мишел Платини оттегли кандидатурата си за ръководител на ФИФА и ще насочи усилията си за изчистване на своето име.

В края на декември 2015 г. с решение на комитета по етика на ФИФА Платини и Сеп Блатер бяха отстранени от футбола за 8 години, заради обвинения в корупция.


„Оттегляйки своята кандидатура, направих избор в полза на борбата с обвинения в корупция. Когато Блатер си тръгна, получих поддръжка от сто федерации и официални писма от още 50. Всичко това за два дена. Сега аз трябва да забравя за други действия“, каза Платини, пояснявайки, че очаква решението на Спортния арбитражен съд.

„Борих се, както винаги в своя живот, но не ми дадоха възможност да се конкурирам. Нямам време и пари, за да се срещам с избиратели, да се боря наравно с останалите кандидати. Оттеглям кандидатурата си, ще се концентрирам върху борбата с обвиненията в корупция“, обобщи Платини.

В края на септември швейцарската прокуратура започна дело срещу Блатер във връзка с незаконен превод от 2 милиона франка по сметка на Платини. Преводът е бил извършен през 2011 г. за услуги, оказани в периода от 1999 до 2002 г. След прокуратурата комитетът на ФИФА по етика започна разследване на това дело, във връзка с което в началото на октомври отстрани двамата от футболна дейност за 90 дни. Според Блатер и Платини плащането е извършено по договор в съответствие със закона, а споразумението между тях е сключено устно. По-рано Платини подаде молба за участие в изборите за президент на ФИФА, които се планирани за 26 февруари 2016 г., но избирателната комисия обясни, че няма да разглежда неговата кандидатура до свалянето на всички санкции.

Ощр от категория Футбол


Notice: ob_end_flush(): failed to send buffer of zlib output compression (0) in /home/sportove/public_html/wp-includes/functions.php on line 4558