Намери ни
To Top

Сензационният нов треньор в Байерн учи немски на пожар

Карло Анчелоти, който бе представен като наследник на Пеп Гуардиола в Байерн (Мюнхен), вече се подготвя, за да е максимално полезен на тима от 1 юли 2016 г., когато официално ще встъпи в длъжност. „Вече започнах да уча немски и мога да потвърдя, че това е доста труден език“, заяви италианецът пред Goal.com. Досега през кариерата си той обиколи доста държави, но за него това е предизвикателство, което приема с удоволствие.


„Нищо не ме притеснява. Предстои ми ново интересно приключение и съм много щастлив, че ще откривам нова страна, която е богата на интересни неща. Точно това опознаване на различни култури и обичаи през последните години ме обогати като човек. Вярвам, че това ме очаква и сега в Германия. Уча немски, защото за мен най-важното е да се изгради добра връзка между треньора и футболистите, което ще ти позволи да реализираш идеите си. Трябва да умееш да убедиш играчите в своите виждания, но без да им ги налагаш. Налагането не е добра идея. Длъжен си да накараш групата от футболисти да повярва в теб и всеки един от тях да приеме твоите разбирания“, коментира Анчелоти.

„Байерн е велик клуб и моята цел е отборът да продължи да бъде на висота както в Германия, така и в Европа. Особено съм ентусиазиран от факта, че това е клубът с най-много официални членове в света. След 2006 г. страната инвестира много във футбола, като изгради наново стадионите и се превърна в голяма сила на европейско ниво. Най-вече пък съм заинтригуван от атмосферата, която ще усетя по време на срещите заради пълните трибуни“, продължи Анчелоти.

„Винаги съм бил привилегирован през тези 20 години в професията. Имах късмет – още от самото начало в Реджина, винаги съм случвал на клубове, които вярват в мен. След това дойде Парма, после същото беше и с Ювентус и Милан. В същия смисъл се наредиха нещата, когато реших да опитам и в чужбина. Там получих възможността да водя все големи отбори“, завърши Анчелоти, който в момента живее в Канада.

Ощр от категория Тема на деня