Намери ни
To Top

Този, който потопи цяла България в сълзи, идва за Стоичков (снимка)

Няма друг футболист на света, който да е потапял цяла България в сълзи. Той открадна нашата мечта, но трябва да признаем, единствено и само с гениалната си игра. И днес, повече от десет години след последния му официален двубой, е трудно да запазиш хладнокръвие, когато името му се спомене. А на 20 май догодина над 40 хиляди българи ще имат уникалната възможност да го видят на живо, при това отново на терена.


Носителят на „Златната топка“ за 1993 година Роберто Баджо официално е поредният звезден гост, потвърдил участието си в мегаспектакъла „50 години номер 8“, посветен на най-големия български футболист Христо Стоичков.

Баджо

Футболния Рафаело, който започва кариерата си в скромния Виченца, е икона не само на италианския, но и на световния футбол. Цял свят помни пропуска на Роби от бялата точка срещу Бразилия на финала на САЩ’94, след който „Селесао Бразилейра“ получи световната купа. На 13 юни 1994 г. пък фамозната италианска десетка отбеляза два гола в мрежата на България в полуфиналата на американския мондиал.

 

Ощр от категория Тема на деня