Warning: getimagesize(https://sportove.net/wp-content/uploads/2015/12/page1131.jpg): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 404 Not Found in /home/sportove/public_html/wp-content/themes/devoe/header.php on line 25
Пъзелът се подрежда, Литекс и ЦСКА се сливат! Това е само началото! Вижте бомбастичния план на Гриша Ганчев – Sportove
Намери ни
To Top

Пъзелът се подрежда, Литекс и ЦСКА се сливат! Това е само началото! Вижте бомбастичния план на Гриша Ганчев

Литекс е аут от А група, воят настана… „Да вадят всички от А група и да дават предсрочно титлата на Левски“, жалват се привържениците на конкурентните отбори и най-вече тези на третодивизионния ЦСКА. Какво всъщност се случи и има ли сценарий?! Дали всички подпират Левски, или БФС най-сетне си свърши работата както трябва?! На практика обаче почти сигурно „сините“ ще изгубят 5 точки от актива си, тъй като резултатите на Литекс от първия полусезон ще бъдат анулирани. По този начин Лудогорец ще поведе с 5 точки пред Левски на върха на класирането.

Дали пък в цялата история не прозират намеренията на Гриша Ганчев за сливане на Литекс с ЦСКА.


Това е и най-вероятната причина за меко казаното глупавото изваждане на ловешкия отбор от терена в мача с Левски на „Герена“.

Хронологично – дерби, непозволени удари и агресивно поведение, обосновани червени картони към футболистите на Литекс и един директор с неадекватно поведение. Както спортният директор на Левски Георги Иванов-Гонзо обяви след случилото се, Литекс е сериозен клуб и би трябвало след като изгледат на повторения спорните записи, най-малкото да ги хване срам от деянието им. Вместо това заваляха декларации, как за следващите им мачове със „сините“ ще искат съдии от чужбина и подобни незначителни неща.

Всичко това вече е история, а бъдещето е неясно.

Отдавна се говори и се мислят схеми за сливане между Литекс и ЦСКА, а сега ситуацията е най-благоприятна за това. „Оранжевите“ трябва да започнат следващия сезон от Б група, в която ще бъде и ЦСКА. Всичко се нарежда и правилникът ще бъде спазен. Така ще бъдат спестени и милионите задължения на „армейците“, без да се налага оздравяване на клуба.

Дали този сценарий ще се осъществи е трудно да се прогнозира, тъй като голяма част от феновете на „червените“ се обявиха против идеята за сливането и искат оригиналното ПФК да бъде оздравено, макар и с цената на няколко години извън А група .

Каквато и да е истината за абсолютно нелогичното решение на ръководителите на Литекс да извадят отбора при 0:1 в тяхна полза, сигурно е, че българският футбол за пореден път достига ново дъно и очерня името си в Европа. Фактите са, че два от водещите отбора в България няма да са в А група през пролетта и целия следващ сезон със сигурност, а само 9 отбора ще играят в елита до края на настоящото първенство. Да не говорим пък за Локомотив София, които в момента са в четвъртото ниво на родния футбол.

За неволите на националния отбор по футбол отдавна вече всичко е казано, а на въпроси и по двете теми президентът на БФС Борислав Михайлов отказва да отговаря и да поема отговорност.

Източник: БГНЕС

Ощр от категория Акценти


Notice: ob_end_flush(): failed to send buffer of zlib output compression (0) in /home/sportove/public_html/wp-includes/functions.php on line 4558