Warning: getimagesize(https://sportove.net/wp-content/uploads/2015/12/Stoicho-Stoev.jpg): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 404 Not Found in /home/sportove/public_html/wp-content/themes/devoe/header.php on line 25
Левски следи нападател на Спарта (Прага) – Sportove
Намери ни
To Top

Левски следи нападател на Спарта (Прага)

Левски е по петите на нападател от Спарта (Прага). Един от скаутите на „сините“ Асен Букарев е бил командирован в Кипър преди седмица, за да наблюдава изявите на играча по време на двубоя с местния гранд АПОЕЛ от груповата фаза на Лига Европа.
В него чехите надиграха с 3:1 домакините от Острова на Афродита, разбра ‘Тема Спорт“.

Най-вероятно бившият треньор на Славия е следил изявите на Кехинде Абдул Фей Фатай.


Нигериецът е на 25 години и е висок 180 сантиметра. През настоящата кампания той е голмайстор на Спарта с 8 гола в 13 срещи в местното първенство. Тъмнокожият футболист е играл във всички срещи за своя тим от Лига Европа и е реализирал 2 попадения. Едно от тях бе при равенството 2:2 с Шалке 04 в Гелзенкирхен.

Африканецът се отличава освен с голмайсторски качества и със сериозна бързина, което му позволява да играе като дясно крило и в ролята на втори нападател.

Скаутът на Левски Асен Букарев е направил задълбочен анализ на още трима футболисти от Спарта (Прага). Това са Лукаш Юлиш, Тиомоко Конате и Мартин Фридек. Първият е типичен централен нападател. Той записа 85 минути срещу АПОЕЛ в Кипър и се отчете с едно попадение. Юлиш е на 21 години и малко по-висок от Фатай – 184 см. Бившият младежки национал на Чехия е част от Спарта от 2013 година. Той е юноша на пражани и сезон 2011/12 е част от първия тим. За този период е записал само 11 официални мача, в които е реализирал 3 попадения. През това първенство Юлиш е използван 3 пъти и в Лига Европа.

Другите двама гледани от Букарев – Тиомоко Конате и Мартин Фрайдек, са съответно на 25 и 23 години. Първият е халф, докато чехът може да действа като ляво крило.

В момента Левски разполага само с един типичен таран – Умар Диаби. Наскоро сините подписаха и със Санти Нгом, който обаче е лек нападател.

Ощр от категория Трансфери


Notice: ob_end_flush(): failed to send buffer of zlib output compression (0) in /home/sportove/public_html/wp-includes/functions.php on line 4558