Warning: getimagesize(https://sportove.net/wp-content/uploads/2015/12/Ludogorets1.jpg): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 404 Not Found in /home/sportove/public_html/wp-content/themes/devoe/header.php on line 25
Бомба! Лудогорец може да се откаже от първенството, вижте заканата на Кирил Домусчиев – Sportove
Намери ни
To Top

Бомба! Лудогорец може да се откаже от първенството, вижте заканата на Кирил Домусчиев

Собственикът на Лудогорец Кирил Домусчиев коментира пред агенция ПИК скандала на мача между „Левски“ и Литекс, при който ръководството на „оранжевите“ извади отбора от терена малко преди края на първото полувреме. Бизнесменът обяви, че съдийството в мача е било скандално и Лудогорец може да се откаже да играе в първенството, ако прецедентите в полза на „Левски“ продължат.

– Г-н Домусчиев, как ще коментирате вчерашните събития на стадион „Георги Аспарухов“?
– На първо място мога да кажа, че за мен съдийството бе престъпно! Това е един съдия, с когото винаги сме имали проблеми, когато сме играли срещу софийски отбори, визирам ЦСКА и Левски. Не знам дали се касае за селски манталитет, но винаги ги е подпирал.


Явно става дума за слагачество. По време на мача се видя, че съдията има двоен стандарт и се учудвам защо „Левски“ се радваха толкова много след края на срещата. По този начин ли искат да станат шампиони. Категорично Стойчо Стоилов е прав в коментарите си, че имаше двоен стандарт, включително и, че имаше нарушение срещу вратаря на Литекс, преди да се даде дузпата срещу отбора. Такива неща опорочават футбола. Това не е пътят, по който един отбор иска да става шампион и да разчита на подобни неща.

– Защо толкова остро нападате съдията Йорданов? Той ли е най-големият грешник?
– За този съдия ние отдавна сме пуснали писмо до БФС, че не искаме да свири мачове на Лудогорец. Категорично този съдия винаги е подпирал определени тимове – ЦСКА и „Левски“. Съдийството е скандално, но и начинът, по който „Левски“ спечели този мач също е скандален и не им прави чест. Това едва ли ще е единственият прецедент оттук до края на първенството свързан с Левски.

– Правилно ли Гриша Ганчев извади отбора?
– За мен не беше правилно Литекс да извади отбора. Това не трябваше да го правят, но явно нервите им не издържаха. Не знам аз в такава ситуация как бих реагирал, ако гледах мач на Лудогорец и по същия начин се отнасят с нас!

– Трябва ли Ганчев да излезе публично и да обясни защо развали празника от дербито?
– Вижте, не мога да преценя дали Гриша Ганчев трябва или не трябва да обяснява, ако той е извадил отбора и тъй като този инцидент е доста сериозен, и той трябва да си каже мнението. Но смятам, че Стойчо Стоилов каза съвсем ясно позицията на Литекс. Друг е въпросът, че аз не одобрявам, че такова нещо трябваше да се случи, защото смятам, че Литекс и с 9 човека пак щяха да бият „Левски“.

– Ще гони ли Лудогорец на всяка цена пета поредна шампионска титла?
– Не. Ние най-вероятно може въобще да се откажем да играем в първенството, ако такива прецеденти в полза на „Левски“ продължи да има. За какво да си даваме парите, за да може отбори, които нямат нито нужните качества нито нужната класа да стават шампиони с такива подходи. Колкото пъти отборите играеха сериозно мачовете си с „Левски“ и съдиите не бяха фактор, в крайна сметка „Левски“ ги загуби. Вие сам може да се сетите колко струват техните победи и колко реални са. Всеки, който разбира от футбол може да анализира мачовете, в които „Левски“ спечели и как са играли противниковите отбори с тях. Литекс игра срещу тях в Ловеч с 10 човека и би с 3:0, а вчера щяха да бият с 9. Литекс не трябваше да си вадят играчите.

– От думите ви личи, че сте много разочарован?
– През лятото ще се откажа да се занимавам с футбол, ако безобразията продължат. Няма смисъл аз и брат ми да си даваме парите. Всеки от вас журналистите знае кога „Левски“ наистина е имал истинска победа. Всички отбори ги биха, когато се хванаха да играят мъжки срещу тях.

– Как си обяснявате бурната радост на Владимир Гаджев от служебната победа над Литекс?
– Въпрос на интелект и култура. Не случайно този футболист остана във вътрешното първенство. Сами може да прецените за каква комплексарщина става въпрос – да се радваш и да показваш средни пръсти и то в един момент ми се стори, че и на собствената му публика, при положение, че с нищо не си постигнал говори за много нисък интелект.

ИВАЙЛО КРАЧУНОВ, ПИК

Ощр от категория Анализ


Notice: ob_end_flush(): failed to send buffer of zlib output compression (0) in /home/sportove/public_html/wp-includes/functions.php on line 4558