Намери ни
To Top

Капитанът Мората: Ако не бяха Иниеста и Боян, нямаше да играя на Евро 2024

Капитанът на Испания Алваро Мората благодари на сънародниците си, които са вярвали, че националният тим на страната ще спечели Евро 2024. Той също така разкри, че бившите национали Андрес Иниеста и Боян Къркич са били с голяма заслуга той да играе на Европейското първенство в Германия, на което нападателят вдигна рекордния за „Ла Фурия“ четвърти трофей в турнира.

„Искам да благодаря на хората, които ни вярваха и ни подкрепяха. Положителните послания водят до положителни неща.


Испания вярваше в нас отвъд възможното. Дано в страната да са горди с нас. Имаме много звезди и трябва да им се отдаде заслуженото. Това, че вдигнах трофея? Спомних си за всичките ми моменти в националния отбор, откакто бях на 14-15 години, а също така и за всички треньори, от които съм се учил. Сега не е моментът да говоря за бъдещето ми в националния тим, това би било егоистично. Нека се наслаждаваме на триумфа ни.

Изпращам поздрави на съпругата ми, на семейството ми и на Иниеста. Ако не бяха той и Боян, нямаше да играя на Евро 2024. Това са двама човека, на които мога само да им благодаря. Те са преминали през същото като мен и винаги има светлина в края на тунела. За мен похвалите от съотборниците ми са по-ценни, отколкото ако бях вкарал 20 гола. Скъсах си задника от работа на това Европейско първенство. Трябваше да освобождавам пространства и да създавам положения за моите съотборници“, коментира Мората след финала на Евро 2024, който Испания спечели с 2:1 срещу Англия.

Последвайте каналите ни в:


Битката започна!
Докажи, че познаваш шампионата на Стария континент и спечели посещение на мистичния Анфийлд!

Включи сe

Снимки: Gettyimages

Ощр от категория Световен футбол


Notice: ob_end_flush(): failed to send buffer of zlib output compression (0) in /home/sportove/public_html/wp-includes/functions.php on line 4558