Намери ни
To Top

Съюзът на колоездачите ще съди мъжа, замерял Тадей Погачар и Йонас Вингегор с чипс

Съюзът на професионалните колоездачи (КПА) ще съди зрителя, който хвърли чипс в лицата на Тадей Погачар и Йонас Вингегор по време на 14-ия етап от обиколката на Франция в събота, съобщава Ройтерс. Инцидентът се случи в края на отсечката в Пла д’Аде, където трасето се стеснява.

Погачар, който спечели етапа, бе първи на прицел на неизвестния мъж, а секунди по-късно същото се случи и с Вингегор.

„С удоволствие ще заведем съдебно дело срещу човека, отговорен за случилото се с Погачар и Вингегор.


Това беше безкрайно неуважително и няма да толерираме подобни действия от никого“, заяви президентът на организацията Адам Хансен в социалната мрежа Х.

Вингегор завърши на 39 секунди зад Погачар, а белгиецът Ремко Евенепул финишира с изоставане от 70 секунди и се смъкна на трето място в класирането зад датчанина.

„Имаше много освирквания, някой даже ни замеряше с чипс. Разбрах, че са го направили и с Тадей. Ще помоля хората просто да не влизат на пътя. Не разбирам какъв е смисълът да отидеш на колоездачно състезание, за да освиркваш хората“, заяви Вингегор след края на етапа.

Последвайте каналите ни в:

Ощр от категория Спорт


Notice: ob_end_flush(): failed to send buffer of zlib output compression (0) in /home/sportove/public_html/wp-includes/functions.php on line 4558