Намери ни
To Top

Хуан Мата: Надявам се Испания да запази нивото си на игра

Хуан Мата беше част от отбора на Испания, който доминираше в световния футбол. “Фуриите” спечелиха три големи трофея в рамките на четири години. Те триумфираха на Евро 2008, на Световното първенство през 2010 г. и на Евро 2012.


Мата отбеляза последния гол на финала през 2012 г., когато испанците спечелиха срещу Италия с 4:0.

“Това беше фантастичен ден, разказа той за този момент. – Да вляза на финала на Европейското и да отбележа последния гол пред семейството и приятелите ми на трибуните беше нещо невероятно. Беше прекрасен начин да затворим цикъла Евро-Световно-Евро, които Испания спечели. Беше незабравим ден”.

Той не иска да прави сравнения между онзи отбор на Испания и този, който довечера ще спори с Англия за титлата на Евро 2024: “Не е позитивно да се сравняват двата отбора. Беше различно поколение. Сегашното поколение притежава много и има много за бъдещето, независимо дали спечели или загуби. Приликата е, че и двата отбора се опитват да спечелят, владеейки с топката, и това ме радва”.

“Много от хората определят Испания като фаворит поради начина, по който се представи отбора, но аз познавам Англия много добре, знам какви качествени футболисти имат. Те достигнаха финала, което беше целта. Вероятно не го направиха по идеалния начин, но са тук, а в един мач, във финал, всичко може да се случи. Надявам се Испания да запази нивото си на игра”, каза още Мата, който дълго години игра в Англия с екипите на Челси и Манчестър Юнайтед.

Последвайте каналите ни в:


Битката започна!
Докажи, че познаваш шампионата на Стария континент и спечели посещение на мистичния Анфийлд!

Включи сe

Ощр от категория Световен футбол


Notice: ob_end_flush(): failed to send buffer of zlib output compression (0) in /home/sportove/public_html/wp-includes/functions.php on line 4558