Намери ни
To Top

На пътя на Аржентина и Меси стои непобедимата Колумбия

Лионел Меси е на крачка от нов голям триумф в бляскавата си кариера. Той ще изведе Аржентина срещу Колумбия във финала на Копа Америка. Срещата започва в 3 часа сутринта българско време на “Хард Рок Стейдиъм” в Маями. На четвъртфиналите и полуфиналите нямаше продължения, а директно се минаваше към изпълнение на дузпи, но сега те влизат в сила за финала.


След като с години бе критикуван, тъй като “гаучосите” нямаха големи успехи, Меси украси визитката си с успех в Копа Америка и след това със световната титла. Лео продължава да чупи рекорди и с гола си на полуфиналите вече има попадения на шест издания на Копа Америка. Според мнозина, ако Аржентина спечели, той може да приключи с изявите си за националния отбор и това да се окаже последният му голям турнир.

Двубоят ще се играе в новия му дом – Маями. Там аржентинците ще се опитат да спечелят рекордна 16-та титла от Копа Америка. В момента те имат 15, колкото е спечелил и Уругвай. Отборът на Лионел Скалони се представя стабилно от началото на турнира. Постигна победи над Канада, Чили и Перу в груповата фаза без да допусне гол. На четвъртфиналите имаше най-много проблеми. На тази фаза бе отстранен Еквадор след дузпи.

Последва нова победа над Канада и отново с 2:0, този път на полуфиналите. Именно в този мач дойде първият гол на Меси на турнира. Той го реализира с 12-ия си удар към вратата на съперниците. Лаутаро Мартинес води при голмайсторите с 4 попадения, но бе оставен резерва на полуфиналите за сметка на Хулиан Алварес, който се разписа в срещата.

На пътя на осемкратния носител на “Златната топка” и неговата Аржентина стои вероятно най-впечатляващият отбор на турнира – Колумбия. Непобедени в 28 поредни мача след назначаването на Нестор Лоренцо и водени от възродения Хамес Родригес.

Колумбийците са спечелили 12 от последните си 13 мача. Единственото равенство в този период дойде срещу Бразилия в груповата фаза на Копа Америка. Резултатът гарантира първото място в групата на тима на Лоренцо. Отборът постигна победи срещу Парагвай и Коста Рика в първата фаза, след това разби Панама с 5:0, а на полуфиналите отстрани Уругвай след успех с 1:0, въпреки че игра цяло второ полувреме с човек по-малко.

Стабилната защита на Колумбия допринася изключително за успехите. Тя позволява на Родригес и Луис Диас да се вихрят в предни позиции. Шестте асистенции на Хамес на турнира са рекорд, като той изпревари Меси, който направи пет асистенции на Копа Америка през 2021 г.

Колумбия няма добри спомени от мачове срещу този съперник, но това е един нов, уверен отбор. “Трикольорите” имат само една победа в последните 12 мача между двата тима (5 равенства, 6 загуби). Единственият успех бе в груповата фаза на Копа Америка през 2019 г. Те са се изправяли 15 пъти на Копа Америка, а Аржентина има седем победи и 3 загуби, докато останалите пет мача са завършвали наравно.

Аржентинският отбор е изпълнен с увереност. Лионел Меси изглежда напълно възстановен от травмата в крака. До него се очаква да бъде Хулиан Алварес, който да бъде предпочетен пред Лаутаро Мартинес. Колумбийците ще трябва да заменят наказания Даниел Муньос. Той вероятно ще бъде заменен от Сантиаго Ариас. Основен проблем за тях ще бъде да преодолеят стабилната защита на съперника, но за това ще разчитат основно на Хамес Родригес и Луис Диас.

АРЖЕНТИНА – КОЛУМБИЯ

Вероятни състави:

АРЖЕНТИНА (4-4-2): Е. Мартинес; Молина, Ромеро, Л. Мартинес, Таляфико; Ди Мария, Де Пол, Е. Фернандес, Мак Алистър; Меси, Х. Алварес

КОЛУМБИЯ (4-2-3-1): Варгас; С. Ариас, Санчес, Куеста, Мохика; Урибе, Лерма; Х. Ариас, Родригес, Л. Диас; Кордоба

СЪДИЯ: Р. Клаус (Бразилия)
СТАДИОН: „Хард Рок Стейдиъм“, Маями
НАЧАЛО: 03:00 часа

Последвайте каналите ни в:


Битката започна!
Докажи, че познаваш шампионата на Стария континент и спечели посещение на мистичния Анфийлд!

Включи сe

Ощр от категория Световен футбол


Notice: ob_end_flush(): failed to send buffer of zlib output compression (0) in /home/sportove/public_html/wp-includes/functions.php on line 4558