Намери ни
To Top

Шерингам: Испания е машина, но не е непобедима

Легендата на английския футбол Теди Шерингам коментира предстоящия финал на Евро 2024 между „трите лъва“ и Испания. Той призна, че „Ла Фурия“ разполага с много опасен и добре сработен състав, който действа като машина, но според него испанците не са непобедими и всичко може да се случи. Освен това бившият нападател смята, че критиките към Англия и Гарет Саутгейт са леко прекалени.

„Критиките към Гарет са прекалено сурови.


Той има своя начин на работа и се справя добре, много добре. Да, не виждаме бърз и атрактивен футбол, но смятам, че играхме добре през първото полувреме срещу Нидерландия, особено когато трябваше да се върнем в мача. Двамата ни най-продуктивни играчи Белингам и Фоудън създадоха доста проблеми на съперника. Не знам защо хората се подиграват на Гарет, но явно живеем в такъв свят. Мисля, че това го промени. Футболът на Англия не е толкова добър като при Тери Венейбълс, но той има своя начин. Все пак той бе защитник и първо се старае да организира защитата, а след това мисли за атаката. Под негово ръководство отборът показва сериозна устойчивост. Вижда се желание и страст, а това е много важно. Видяхте как при 0:1 срещу Нидерландия, Трипиър постоянно казваше на всички да се успокоят и да не спират да атакуват. Мисля, че мачът се промени веднага след гола. Събудихме се и започнахме да пресираме с повече агресия и изглеждахме добре. В отбора има устойчивост, която идва от треньора“, смята Шерингам.

Той коментира и решението на Саутгейт да пусне в игра Оли Уоткинс, който вкара победния гол на 1/2-финала.

„Тогава Саутгейт можеше да заложи и на Айвън Тони, който също се справи добре, когато влизаше в игра. Но той прецени, че Оли по-добре се включва зад защитата в сравнение с Кейн и Тони и затова пусна него. Точно от това имахме нужда. Дори и да не беше отбелязал, с неговите включвания зад защитата, той всяваше смут при съперника. Мисля, че той бе също толкова изненадан да види как топката влиза във вратата, колкото и всички останали. Това е красотата да си нападател – в един момент си злодей, а в следващия се големия герой“, допълни Теди.

Според него обаче ще е трудно за Саутгейт да извади Кейн от състава за финала и да заложи на Уоткинс сред титулярите.

„Кейн прави неща, които обикновеният човек не забелязва. Той не е толкова подвижен, колкото обикновено. Хари също може да прави включвания зад защитата като Уоткинс, но в момента изглежда трудно подвижен. Въпреки това той продължава да има огромни лидерски качества, които са важни за отбора. Когато получи топката на 20, 30 и дори 40 метра от вратата, феновете вече очакват да стреля, защото той притежава изключително тежък шут“, каза още бившият нападател.

Накрая той коментира и финала с Испания.

„Испания обича да атакува на скорост. Те имат две много бързи крила. Родри също ми харесва в халфовата линия. Те са като машина, но не са непобедими. Очаквам Гарет да обясни на играчите, че ги чака труден мач, но ние трябва да излезем и да опитаме да спечелим, а не просто да се задържим в мача. Ако погледнете централните защитници на Испания, те не са твърде агресивни и доминантни, така че можем да се възползваме от това. Ако можем, трябва да търсим Белингам или Фоудън, които да правят своите малки спринтове, Кайл Уокър може да се включва по крилото, а ако Люк Шоу започне мача, той може да е друга заплаха по лявото крило. Трябва да играем смело и да не се притесняваме какво Испания може да ни причини“, завърши Шерингам.

Последвайте каналите ни в:


Битката започна!
Докажи, че познаваш шампионата на Стария континент и спечели посещение на мистичния Анфийлд!

Включи сe

Ощр от категория Световен футбол


Notice: ob_end_flush(): failed to send buffer of zlib output compression (0) in /home/sportove/public_html/wp-includes/functions.php on line 4558