Намери ни
To Top

Джокович показа класа срещу Мусети и ще играе на деcетия си финал на „Уимбълдън“

Новак Джокович не допусна изненада и победи категорично Лоренцо Мусети в сблъсъка между двамата на 1/2-финала на „Уимбълдън“. 37-годишният сърбин се наложи над 22-годишния италианец в три сета с 6:4, 7:6(2), 6:4 за малко по-малко от три часа игра. Така Ноле се класира на шести пореден и общо деcети финал на този турнир в кариерата си, където има 7 титли.

Джокович пое инициативата в началото на първия сет с пробив за 4:2, след който подтикна публиката да го аплодира.


Очакваната лесна развръзка на първата част обаче не се получи съвсем, защото той допусна брейк, когато сервираше за спечелването.

Мусети не можа да устои на напрежението в следващия гейм обаче, когато Ноле го разпиля от основната линия и си издейства нов пробив. Друга забележителна статистика беше, че Джокович направи над 10 успешни излизания на мрежата.

Италианецът загатна за готовност да удължи мача максимално с ранен пробив в началото на втория сет. Грешките от ракетата на Джокович се увеличиха спрямо средата на първата част и това спомогна за подобряването на резултата за съперника му. Отново когато привидно имаше инициативата обаче Мусети допусна пробив на нула и загуби предимството си при 3:3.

При 6:5 в своя полза Джокович стигна до първи сетбол на посрещане, като всичките разигравания в този 12-и гейм бяха изключително тежки. С неуспешен лоб сърбинът не се възползва от предимството си, а италианецът вкара сета в тайбрек. Ноле поведе с мини-пробив от самото начало и убедително запази предимството си, завършвайки със смач за 7:6(2).

Ноле продължи да диктува събитията на корта и в третия сет, като направи пробив още в първия гейм. След това сърбинът спечели и своето подаване за 2:0, след което комфортно поддържаше тази преднина до 5:3. В деветия гейм той дори получи три шанса да затвори сета и мача с нов пробив, като водеше с 40:0 при сервис на Мусети. Италианецът обаче успя да се измъкне от трудната ситуация и да вземе пет поредни точки, за да докара нещата до 5:4 и да принуди Джокович да сервира за мача.

Драмата обаче продължи и в десетия гейм, в който Мусети първо поведе с 30:0, а след това стигна и до точка за пробив при 40:30 след невероятен ретур-уинър. Джокера обаче показа изключителни нерви и успя да измъкне и този гейм, с който затвори и сета и мача за крайното 6:4 в своя полза.

Така Джокович ще се изправи на финала срещу Карлос Алкарас. Това ще е своеобразно повторение на финала от миналата година, като сега сърбинът ще се надява да вземе реванш за поражението с 6:1, 6:7(6), 1:6, 6:3, 4:6.

Последвайте каналите ни в:

Снимки: Gettyimages

Ощр от категория Тенис


Notice: ob_end_flush(): failed to send buffer of zlib output compression (0) in /home/sportove/public_html/wp-includes/functions.php on line 4558